我的收藏
版主
申請
開區
申請
加入日期:2011-8-19
流動積分:1194
查看 953 回覆 3
按讚 0 按彈 0

小心跟這位網友交易 "cheeselover"

• 網友"cheeselover",電話是6687*788,希望大家提高警覺!不要再跟他有交易行為,已經將6樣物品保留給他,到了交收日當天,結果又說不要,還理直氣壯說有通知我就已經是禮貌了!這樣的心態、這樣的不講信用,不知道以後還有誰敢跟"cheeselover"買賣東西。麻煩這位網友"cheeselover"將心比心,問問自己的誠信在哪?下次誰敢跟你約交收,根本不知道你人會不會出現!!!

0 0
  • ANTONIE 2012-7-19 14:39:09

所以做代購一定要收全訂,才可保障自己金錢損失減到最低。

• karinalee 2012-7-19 14:56:35

建議都係收齊頭訂或全訂 因為依家多左人走數

• cheeselover 2012-7-19 17:06:52

唔好意思..首先我要澄清,你HOLD比我GE野正確D黎講係3樣..唔好將同一件野入面GE野再拆細黎計..你都係當一件賣!!
    仲有,我唔係搵佢做代購要佢訂野後唔比錢令佢蒙受損失!!而係佢賣佢GE"全新二手物品JE"!!!!!
    我亦希望請路過GE人評下理...
    我係尋日下晝4點約佢今晚7點半交收,咁岩我尋晚發現其它地方都買得到佢賣GE野,價錢仲比佢平,
    於是乎我今朝早11點左右就同佢講SORRY,D野唔交收了!!同要交收GE時間仲相差8個小時,而且交收地點亦係佢住GE附近,我絕對唔係戈D要人係太陽下面暴曬,約左交收無聲無氣又唔出現GE人,我提前左足足8個鐘取消交易!!!
    而佢就好不友好咁同我講話我太過份,話我欺詐,我已經SORRY都講埋
    二手買賣係一個自由巿場,你情我願,就算你去出面餐廳食飯BOOK左位都可以打電話提前取消...但佢GE態度係迫我一定要買左佢D野,否則就要上黎CTM公開我電話WO,但我搵到更平GE,又未比任何訂作交收之用,作為消費者無理由明知貴都仲去買!
    大家同呢個人交收前都要三思,跟足規距禮貌地提前同佢取消交易都要公開投訴你GA人地!!
    而且唔係一百幾十GE問題,而係呢個人態度有絕對問題,強迫人買野!!