我的收藏
版主
申請
開區
申請

fd2 vs 118i

• micvwc 2012-11-20 14:07:42

鍾意跑車既就FD2,家庭代步就118啦, 快唔快就好睇駕駛者本身. 不過FD2重改後係可以6秒內完成0-100. 本人就偏向FD2, 點講質素評級俾118高一級,但品牌就當然BMW高啦. 真係看用家自己選擇

• yeoman8 2012-11-23 13:29:46

要講改裝的話118I加個外掛行車電腦即上34匹,即係204匹,0-100唔洗7秒,重點係.唔洗重改.4千零蚊搞掂.不過兩部車定位都唔同,好難比,真係要睇渣哥個人要求D咩先得

• WOW54698 2012-11-25 18:56:53

FD2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• dk1229 2012-11-27 02:53:19

yeoman8 發表於 2012-11-23 13:29
    要講改裝的話118I加個外掛行車電腦即上34匹,即係204匹,0-100唔洗7秒,重點係.唔洗重改.4千零蚊搞掂.不過兩部 ...

咁堅? 204匹就唔駛7秒? 118I好輕架?

• keigo 2012-11-27 03:03:28

官方數據 118  1370KG, 0-100     7"4

• kakitkam 2012-11-27 18:02:44

寶馬新1系的確係各方面都幾平衡, 不過外表都係略嫌保守, 可以再進取D就更好(對於年輕人市場)

• yeoman8 2012-11-27 18:06:56

dk1229 發表於 2012-11-27 02:53
    咁堅? 204匹就唔駛7秒? 118I好輕架?

都唔輕架,淨重1375KG,重過FD2 130KG架.不過TURBO車,扭力搭夠姐.原裝車扭力,25kgm,1500rpm起用到,fd2 就21.9kgm/6100rpm,118i改左電腦有成30kgm,我落既係TMC,用SPORT MODE 0-100 6秒尾,我條呔係z1.如果用靚D既呔可能會仲快少少.不過要飛既話我相信FD2會快好多.其實兩部車都冇乜好比,講樣個人選擇,一部自動波,一部棍波,一部頭轆,一部尾轆.完全唔同類型.最緊要自己渣得開心姐

• BBC2 2012-11-29 22:52:39

yeoman8 發表於 2012-11-27 18:06
    都唔輕架,淨重1375KG,重過FD2 130KG架.不過TURBO車,扭力搭夠姐.原裝車扭力,25kgm,1500rpm起用到,fd2 就21 ...

我都對依兩部車好有興趣。
    澳門細揸mt唔係冇咁方便。
    要溝女B仔行先。
    有聲要有回油個下 本田我buy

點都好,男仔真漢子我選棍仔 FD2

• yeoman8 2012-11-29 22:58:07

BBC2 發表於 2012-11-29 22:52
    要溝女B仔行先。

真係要俾10個LIKE你先得我都渣過個FRINED既FD2幾個星期,真係頂唔順,可能自己渣開自動波既關系.渣得開心咪得囉,諗咁多做咩丫.^^

• 車價判官 2012-12-3 14:56:24

arwaaway 發表於 2012-8-11 18:20
    別玩我= = fd2要6.9秒 我架全原裝....已經唔係1波著tec 2波著  4秒倒就到70 5秒多d就100= =我諗1波著tec  ...

唉, 估吾到渣honda 的dc5, fd2同cl9車的以為自己是車神外, 原來還是傻仔的. 日日自我陶醉. 心算計車速. 笑死人. 哈哈.

• 車價判官 2012-12-3 15:01:53

arwaaway 發表於 2012-8-12 15:12
    你搞gag- -? 你渣過唔該自己計 1波1百我無講過 我係話2波先開始著tec 1波著tec 著到第6燈一樣會上2波 大 ...

你吾好再講啦, 你的言論只show 到你無文化, 無知識, 你還自我陶醉?????白痴仔.

無正據, 又無數據的野, 全世界只有你吾要面講得出. 白痴仔.

fd2 5秒頭喎, dc5 5秒7喎. 小學生都不如. 笑死人.

• 車價判官 2012-12-3 15:04:30

BBC2 發表於 2012-11-29 22:52
    要溝女B仔行先。

你小心呀, 買左部fd2, 人地以為你傻tim, 因太多渣fd2的都是傻仔, 日日自我陶醉

• leok1980 2012-12-3 17:11:44

要溝女就唔好買1系喇~~起馬都3系啦~~一系就老ben,唔系點溝女啊?

• 注意來車 2012-12-3 17:33:23

0-100五秒既fd2邊度有得賣?