我的收藏
版主
申請
開區
申請

+ (不PM地址)日式咖喱蛋包雞飯!東京來的《cafe little tokyo》+

• APM 2012-8-7 23:39:39

老陳 我想要地址呀 thanks

• APM 2012-8-7 23:39:39

• ilmtlkat 2012-8-8 00:46:22

老陳 發表於 2012-8-7 09:22
    咁邪...???

我有朋友周六周日都有打去book...都book到呀...不如試試提前一日book... ...

我周六下午重親自開車去他們說FULL BOOKING,唔做我生意,然後我旁晚時份再打去訂一樣SAY NO,然後周日再打去一次,都係同樣的理由,而且我問他們可唔可以提前2小時幫我準備一份外賣,我到時自己拿走,他們都拒絕,所以我同他們有緣無份

• 老陳 2012-8-8 00:49:25

ilmtlkat 發表於 2012-8-8 00:46
    我周六下午重親自開車去他們說FULL BOOKING,唔做我生意,然後我旁晚時份再打去訂一樣SAY NO,然後周日再打 ...

又post多次...???

下次試試問book下一日...

• 老陳 2012-8-8 00:50:09

Dvmpling 發表於 2012-8-7 23:39
    您的介紹很好啊!
    十分吸引我^^
    我會同朋友一齊去食架>

多謝讚賞...!!!

食完記得返來留言啊...而且記得提早訂位...

• 老陳 2012-8-8 00:53:24

APM 發表於 2012-8-7 23:39

下次記得問地址係不用留言,直接按「悄悄話」問我就可以了,多謝大家啊!

• Jerrybeckham 2012-8-8 09:24:08

食左~試了意粉同飯~都如老陳所說一樣有水準~至於飲品略為失望,可能係因為冷氣唔夠的關係,D冰溶得太快令到D飲品多左好多水~

• Jerrybeckham 2012-8-8 09:24:08

食左~試了意粉同飯~都如老陳所說一樣有水準~至於飲品略為失望,可能係因為冷氣唔夠的關係,D冰溶得太快令到D飲品多左好多水~

• 老陳 2012-8-8 10:24:40

Jerrybeckham 發表於 2012-8-8 09:24
    食左~試了意粉同飯~都如老陳所說一樣有水準~至於飲品略為失望,可能係因為冷氣唔夠的關係,D冰溶得太快令到D ...

多謝返來留言...!!!

飲品你試o左邊樣呀...???

• Jerrybeckham 2012-8-8 10:32:08

老陳 發表於 2012-8-8 10:24

靜岡綠茶,菠羅汁~我都是要凍既~但每杯份量都唔滿~而且綠茶較淡~D冰溶左更加淡~
    仲有個日我坐樓上~見到個侍應行樓梯走上走落送餐OK辛苦~可以考慮加部傳菜機

• Jerrybeckham 2012-8-8 10:32:08

老陳 發表於 2012-8-8 10:24

靜岡綠茶,菠羅汁~我都是要凍既~但每杯份量都唔滿~而且綠茶較淡~D冰溶左更加淡~
    仲有個日我坐樓上~見到個侍應行樓梯走上走落送餐OK辛苦~可以考慮加部傳菜機

• ilmtlkat 2012-8-8 10:46:39

老陳 發表於 2012-8-8 00:49
    又post多次...???

下次試試問book下一日...

重點係點解連外賣都不接,提前2小時準備,都抽不出一點點時間嗎?,我應該唔會再BOOK

• 老陳 2012-8-8 10:58:01

Jerrybeckham 發表於 2012-8-8 10:32
    仲有個日我坐樓上~見到個 ...

係啊...佢o地係唔滿的...哈哈...其實佢o地轉個細D o既杯fit返可能好睇D...

綠茶類佢o地係無糖...有D似日本當地餐前送o個杯o野咁...不過冰溶得快又確係更快淡...

多謝你o既留言啊...!!!

老陳建議必試 / 拍攝:老陳

• 老陳 2012-8-8 11:01:53

ilmtlkat 發表於 2012-8-8 10:46
    重點係點解連外賣都不接,提前2小時準備,都抽不出一點點時間嗎?,我應該唔會再BOOK ...

我估...(估咋)...係日本人o既專注同堅持...

因為我o地澳門人就會慣o左乜都可以打包...日本人其實都唔同...畀我係廚亦唔想食客外帶...因水準一定唔同...

二來...中肯講句...我覺得佢o地真係抽唔出時間...否則個個都叫打包時...佢o地又兼顧唔到堂食o既客...到時又到堂食o既網友上forum插佢o地...

• jyjathan 2012-8-8 16:01:32

今日中午已經試咗。專登12點半前去到,都有位。
    叫咗個老陳推介果個漢堡扒蛋飯,味道非常唔錯。
    咖喱食到用洋蔥煮的,有份甜味。
    漢堡扒食得出是hand made的,但口感一般,相比上來自己覺得Brick's Buger的好味好多!(自我感覺咋....)
    蛋包飯方面真係好正!同咖喱好配!

唯一美中不足的:衛生方面可以做得更好.

最後:多謝老陳推介,間嘢個招牌真係低調到AR~~~唔係老陳推介,都真係唔知。