我的收藏
版主
申請
開區
申請

澳門司機越黎越過份....完全係因為交通部既縱容~!!!!!

• tontonantony 2012-8-7 15:47:59

Syndicate 發表於 2012-8-7 14:54
    一陣又有人話抄牌抄過癮了

http://forum.cyberctm.com/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=10505 ...

所有野都係應做就做....違法唔抄...幫大財團抄咪錶交數有錢收就做....咁點得架~!!

• tommee 2012-8-8 23:42:23

cctak319 發表於 2012-8-6 14:05
    如果唔係要交數比泊車公司,
    佢地真係唔想抄, 但無計,
    因為泊車公司都係D大老板嘅公司.

你話"泊黃線都比車位唔入錶安全",我都有同感;我住東華,時常望落樓不條馬交石街,已經見過無數次啦,D交通真係抄咪表吾抄黃線,連double park阻街都吾抄吾趕。當然,我甘講吾系鼓勵你違泊啦大佬。

• meigy830 2012-8-10 22:41:04

澳門啲卡通不嬲都係咁垃圾架啦!

• miguel_macau 2012-8-11 00:00:11

樓主, 警員編號?

• tontonantony 2012-8-11 01:25:22

miguel_macau 發表於 2012-8-11 00:00
    樓主, 警員編號?

無問到~不過三次打去三次聽電話都唔同女警,無諗過三個都咁~而且我一直覺得係前缐既問題,經常都見前缐卡通或者治安躱埋卷仔唔做野

• 陳生0712 2012-8-13 10:04:05

唉...呢D算小事架啦...

• 陳生0712 2012-8-13 10:04:05

唉...呢D算小事架啦...

• partsman 2012-8-14 01:08:48

違法要有人投訴先肯主動做野, 所以平時班輝柴見到都唔主動執法, 咪形成今時今日既文化囉

• miguel_macau 2012-8-17 21:36:19

tontonantony 發表於 2012-8-11 01:25
    無問到~不過三次打去三次聽電話都唔同女警,無諗過三個都咁~而且我一直覺得係前缐既問題,經常都見前缐卡 ...

無錯,
    我見過5個卡通, 二等, 頭等, 首席職級都有係鏡湖醫院停車場後面條冷巷仔煲煙吹水玩電話。佢地無諗過哥度成日有人經過會見到。

• melodyvv 2012-8-22 14:37:23

可能係佢地自己友既車 唔炒得呢

• rabbit2003 2012-8-22 17:09:03

依家既交通亂象全因呢班個個出糧但又唔做野既執法人員,係行車線,黃實線上亂停車,搞到塞曬車都唔去理,成日時運高咩都見唔到

• 澳門民 2012-8-22 23:10:13

tontonantony 發表於 2012-8-11 01:25
    無問到~不過三次打去三次聽電話都唔同女警,無諗過三個都咁~而且我一直覺得係前缐既問題,經常都見前缐卡 ...

我早兩日都打電話去交通部投訴廾有車阻街(巴士站),但交通部個女警態度超吾好,我未講完就CUT我電話,同樣我等左半個鐘都無交警到場...........

• 澳門民 2012-8-22 23:11:26

partsman 發表於 2012-8-14 01:08
    違法要有人投訴先肯主動做野, 所以平時班輝柴見到都唔主動執法, 咪形成今時今日既文化囉 ...

說得對

• 澳門民 2012-8-22 23:11:26

partsman 發表於 2012-8-14 01:08
    違法要有人投訴先肯主動做野, 所以平時班輝柴見到都唔主動執法, 咪形成今時今日既文化囉 ...

說得對

• cpc 2012-8-23 00:30:09

差人做野吧.