我的收藏
版主
申請
開區
申請

請問澳門邊度有買整烘焙材料D地方,松下麵包機,kenwood廚師

• troubleman 2012-9-7 11:16:01

CeliaX 發表於 2012-9-6 08:47
    尋日去八佰伴買咗象印牌,即刻試整,麵包外脆內軟,好好味呀^^

幾靚喎
    請問部機幾錢呀?
    怕唔怕好大部?

• CeliaX 2012-9-7 12:27:14

AC仔 發表於 2012-9-6 10:28
    係咪完全吾識整包,都可以控制到到面包機?
    如果食吾晒D包,可否放入雪柜,第日翻熱吃 ...

部機有本食譜跟,仲有DVD中文教學,除咗整面包,仲可以整PIZZA、意大利麵條、果JAM,我都係咩都唔識,跟佢指示按份量倒哂d材料落部機度,之後就有得食新鮮麵包啦^^

• CeliaX 2012-9-7 12:35:02

troubleman 發表於 2012-9-7 11:16
    幾靚喎
    請問部機幾錢呀?
    怕唔怕好大部?

原價$3288,而家做promote $2488,我上網search過好多麵包機,大部份外型都幾大舊,我就係貪象印呢部夠細,好慳位,操作簡單,所以最後決定買呢部~

• CeliaX 2012-9-7 12:35:51

真係好mini^^

• datdat 2012-9-7 22:45:33

CeliaX 發表於 2012-9-7 12:35
    原價$3288,而家做promote $2488,我上網search過好多麵包機,大部份外型都幾大舊,我就係貪象印呢部夠細 ...

價錢好ok~

• datdat 2012-9-7 22:46:56

可以搓到幾大麵團啊?或者你放幾多乾粉啊?我剛剛拍做panasonic~~~

• CeliaX 2012-9-8 09:36:12

datdat 發表於 2012-9-7 22:46
    可以搓到幾大麵團啊?或者你放幾多乾粉啊?我剛剛拍做panasonic~~~

部機整出嚟o既麵包係1磅,我唔知點形容搓到幾大麵團呀....落乾粉係用佢送o既量杯,每次落2-2.5杯

• AC仔 2012-9-8 10:32:27

CeliaX 發表於 2012-9-7 12:27
    部機有本食譜跟,仲有DVD中文教學,除咗整面包,仲可以整PIZZA、意大利麵條、果JAM,我都係咩都唔識,跟 ...

謝謝!一於今日去買返部

• troubleman 2012-9-8 20:00:42

我聽日都去睇下先得

• datdat 2012-9-8 22:26:55

CeliaX 發表於 2012-9-8 09:36
    部機整出嚟o既麵包係1磅,我唔知點形容搓到幾大麵團呀....落乾粉係用佢送o既量杯,每次落2-2.5杯 ...

用電子秤會精准D。多謝你分享啊。我上網睇左,你那部機大概可以整2-3人分量,大概落250-300乾粉,做出來大概系500g既包。象印系靚機,多D曬你D成果啊!!~~我已經買左panasonic,跟嗯到你買象印,因為我中意panasonic可以后放酵母,甘樣可以防止搓粉時麵粉提早發酵,等我拿到手,再上傳成品圖拉~

• CeliaX 2012-9-9 18:37:22

datdat 發表於 2012-9-8 22:26
    用電子秤會精准D。多謝你分享啊。我上網睇左,你那部機大概可以整2-3人分量,大概落250-300乾粉, ...

期待你上傳用Panasonic麵包機嘅成品呀!因為我最初都係想買P記架,不過澳門無得賣,我嫌上網訂麻煩所以無買咋~快d po你嘅成品同用後感la~~

• 摩摩 2012-9-19 14:16:51

datdat 發表於 2012-9-7 22:46

請問你在哪裡拍panasonic??

• datdat 2012-9-19 21:47:01

摩摩 發表於 2012-9-19 14:16
    請問你在哪裡拍panasonic??

國內既網站,我在京東,他系貨到付款,不過你要有收貨人幫你俾錢啊,淘寶都好多,但系我個人認為京東有保障~他晚上落單,早上就到貨,好pro。link-- http://www.360buy.com/product/279570.html

• cake_cake 2012-9-19 21:56:30

我覺得2-3千蚊買部麵包機太貴,所以買左部唔洗1千蚊既KENWOOD,好洗好用,平時做手工麵包都會用麵包機搓麵團

• weng21 2012-9-19 23:19:43

datdat 發表於 2012-9-19 21:47
    國內既網站,我在京東,他系貨到付款,不過你要有收貨人幫你俾錢啊,淘寶都好多,但系我個人認為京東有保 ...

想問吓你部機要唔要再跟火牛?如果要咪同我在YAHOO網上買一樣,不過是HK1500同人仔的分別