我的收藏
版主
申請
開區
申請

VW Jetta車主討論

• blackchon 2012-9-8 04:23:14

我吾想要行政房車FEEL~HAHA,我想要型@@ 但吾知點先會型~
    我吾想大改,都吾想嘈,又吾洗快,只要睇落去好特別好型咁我就好開心~

• kissbaby 2012-9-8 18:26:16

blackchon 發表於 2012-9-5 01:41
    我除左呢張之外無影過...等我明天影一影再POSE上黎,但未LOW低,哈哈

軨幾錢?
    thx

• blackchon 2012-9-8 18:41:48

套新既補左六千,有銀色架,但我鐘意全黑

• kissbaby 2012-9-8 19:45:28

blackchon 發表於 2012-9-8 18:41
    套新既補左六千,有銀色架,但我鐘意全黑

可以講吓耗油方面嗎?

• blackchon 2012-9-9 01:33:00

我既DATE對你可能無咩幫助~因為我工作關係所以我一日行100公里,我3X日就4000公里,一個月入3000以上,重要係用VPOWER,所以我既數據可能對你無咩參考價值,入VPOWER既情況下係300蚊210公里(個電子計顯示),我不時都會開下S黎行,所以又油又會用得多DD @@你要等下其他兄弟問問先知~

• ╟老公仔╜ 2012-9-9 10:46:32

CHON哥我PM左妳啦~~~~~~~~~~~~~~~~~

• jackma 2012-9-9 13:47:19

blackchon 我覺得換左17吋鈴(原裝16吋鈴真係好薯),改埋頭燈已經可以好型仔了XD
    我暫時行得11XX km, 一直入開加德士, 初步計係 $1/KM, 平時返氹仔澳門來回, 7成市區,3成氹仔la, 不過我夏天都好少開冷氣,鍾意吹風 :P

• 馬友政 2012-9-9 17:12:54

其實我都想買呢架車好耐. 可借架車要用車匙,架車唔係免插車匙.

仲有架車太多版本. 搞唔清澳門會唔會反到最新款jetta ?

• kissbaby 2012-9-9 18:02:06

馬友政 發表於 2012-9-9 17:12
    其實我都想買呢架車好耐. 可借架車要用車匙,架車唔係免插車匙.

仲有架車太多版本. 搞唔清澳門會唔會反到 ...

架車好多版本??計埋gt,都係2個版本je wor,澳門仲未有gt版,即係暫時得一個版本
    不過我都想佢有免匙,寧願貴返啲
    啱啱睇到,下年可能會有都免匙都唔定
    http://www.youtube.com/watch?v=z ... ure=player_embedded

• blackchon 2012-9-9 19:10:55

kissbaby 發表於 2012-9-9 18:02
    架車好多版本??計埋gt,都係2個版本je wor,澳門仲未有gt版,即係暫時得一個版本
    不過我都想佢有免匙,寧願貴 ...

兩位既問題都係我既問題...因為GT就係SMARTKEY,我個時都有問過可吾可以加錢加,但當然係無啦~不過買左之後我覺得咁平既價錢有咁既車,抵左~~就算啦~以後再換車一定有SMARTKEY!!!

• jackma 2012-9-9 21:48:13

依家我都諗住同盞日行燈泡換做led燈泡仔XD
    同埋加個雨擋, 冇左佢真係落細雨冇咁方便, 雖然樣衰dd~

• ╟老公仔╜ 2012-9-9 22:19:42

CHON哥唔覆我    嗚嗚
    我今日打左電話去  佢話而家做緊216800  有天窗,前後泊感
    但係無得試車WO  佢係話咁岩有人買左要交車先有得睇,咁係咪無得試嫁???

• LNH 2012-9-9 22:20:04

我都覺得smartkey而加新車應該必備,耐何vw好多入門版都無...

• kissbaby 2012-9-9 23:10:54

blackchon 發表於 2012-9-9 19:10
    兩位既問題都係我既問題...因為GT就係SMARTKEY,我個時都有問過可吾可以加錢加,但當然係無啦~不過買左 ...

但我睇香港代理入既gt版都無免匙
    http://www.vw.com.hk/en/models/n ... b438297842c8e48089f

但外國有啲國家既tdi版已經有免匙