我的收藏
版主
申請
開區
申請
apacomposer
加入日期:2012-8-17
流動積分:490
查看 1642 回覆 14
按讚 0 按彈 0

>>>>>請提防kam2220這位存心玩野麻煩友只投訢的買家(只問不賣)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<嚴正聲明>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

你好!!各位親愛的客人 !!我希望嚴正投訢這位存心玩野麻煩友只投訢的買家(沒有落訂卻想留貨)!!

並希望各賣家小心此人!!!

(kam2220)

因為這個人根本是玩野以及存心投訢!!製造負面形象!!
    事源於本人是專售相機,因為之前做緊推廣價!!所有客戶如果留機都必需落訂作實!!但這位人客沒有落訂並要求作實訂單!!在商業角度當然不能做到!!到第一批機完全買完亦沒有收到這位買家的訂!!由於來貨價錢浮動!!因此第二批價錢一定會有所不同!!因而優惠亦完結!!但這位買家一直只是極差的態度追問但完全沒有落訂!!試問有那一位賣家會留機給他(機價3 千多一部)!!!希望各位明白我們做賣家的難處!!有D客人是好惡頂!! 惡人先告狀!!!

我可以公開我公司就今次做了一個簡單統計!!有大約50位人客想買的並留電話,有20位人客真的落了訂!!最後結論是其餘30位真的放了飛機!!難道我又去投訢嗎?

結論是你在不斷投訢之前有否真的落訂作實??約好時間地點??如果沒有談何作實!!!

相信所有明智的澳門買家以及賣家都是懂得明辨是非!!!

講真有生意做邊個唔會去做>>>>>>但都要對著有心買的人才能完成!!!如果口說應承到時出來買家又失了蹤.....我地做賣家的又可以去邊度投訢????

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<好心人請廣傳!!!!!>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

希望都能再為你們服務!!謝謝!!

0 0
  • kok.wong 2012-8-30 16:40:55

push push

• www.@.com 2012-8-30 18:55:54

支持

• apacomposer 2012-8-30 19:03:36

www.@.com 發表於 2012-8-30 18:55
    支持

thanks!!!!!
    haha

• lao232000 2012-8-31 17:37:07

支持你^.^

• pk2009 2012-8-31 21:56:29

支持你^.^

• kam2220 2012-8-31 22:12:13

你講大話...

我留左電話比你,你講門兩天後找我,但係無搵我,如何落訂

http://forum.cyberctm.com/forum/ ... ad&tid=10536125

• kam2220 2012-8-31 22:22:50

正一姦商,係度講大話

• chanmayyy 2012-8-31 22:42:10

PUSHPUSHPUSH!!!

• apacomposer 2012-9-1 00:23:39

kam2220 發表於 2012-8-31 22:12
    你講大話...

我留左電話比你,你講門兩天後找我,但係無搵我,如何落訂

你好!!首先我不知道你是不是網絡打手!!我要在此嚴重聲明!!我們是香港店,每個客人預訂任何東西包括相機都必須要落訂作實(以及有訂單編號)!!並約好地點交收!!如果有任何客人落了訂金拿不到貨可向本公司直接投訴或報警處理!!!但如果因為有人客因為個別問題而訂不到貨而在網上縱傷以及出言恐嚇而影響聲譽!!本店必定會交由警方處理並追究到底!!

事源是之前有個人客在沒有落訂情況下要求留相機(三千多元)俾佢!!打電話俾佢又唔聽!!之後佢又忽然出現!!話我做咩買左部機俾人!!這位人客確實有問題的!!之後又不斷投訢!!買不到到機就在網上縱傷以及出言恐嚇!!希望各位客人明智分辨是非!!!謝謝!!

• kam2220 2012-9-1 07:31:11

apacomposer 發表於 2012-9-1 00:23
    你好!!首先我不知道你是不是網絡打手!!我要在此嚴重聲明!!我們是香港店,每個客人預訂任何東西包括相機都 ...

好呀好呀,交比警方處理,你哩D姦商,仲話我打手

• onefree13 2012-9-1 10:12:59

PUSHPUSHPUSH!!!

• mrchicken 2012-9-6 03:04:24

出去隻愀打過啦係度洗板

• TB-01 2012-9-8 16:55:31

最L憎D 收奸商

• BWC 2012-9-9 23:22:32

落訂等你走路咩! 最好見貨買貨! 講就天下無敵!