我的收藏
版主
申請
開區
申請
sheeta@wang
加入日期:2012-11-28
流動積分:82
查看 23245 回覆 32
按讚 0 按彈 0

大家來傾下金峰南岸

• 大家覺得金峰南岸點樣?我當作自住買左第11座概G單位,以加住緊海天居,新入夥,覺得海天居真系好舒服,所以都沒所謂金峰幾時交樓啦

0 0
  • easymoney818 2020-6-10 20:16:28
    推薦

金峰到而家都升唔起,唔知咩解究。

• chiseng 2012-12-31 16:50:56
    推薦

sheeta@wang 發表於 2012-12-31 14:23
    我朋友過來澳門買樓,去過海天居後,她買左海一居,因為可以分兩年給3成,如果海一居同金峰比較既話,大家 ...

我選擇金峰,感覺上海一居入伙無期。

• CHAN.CK 2012-12-31 14:08:29

金峰投資ok既, 海天居自住地點及環境是好的.

• sheeta@wang 2012-12-31 14:23:33

我朋友過來澳門買樓,去過海天居後,她買左海一居,因為可以分兩年給3成,如果海一居同金峰比較既話,大家覺得邊個以後潛力大滴呢?

• mayday0429 2012-12-31 21:03:23

金峰升值潛力高,同國寶做鄰居..

• reserve 2013-1-2 10:16:19

mayday0429 發表於 2012-12-31 21:03
    金峰升值潛力高,同國寶做鄰居..

金峰呢個要睇好長線, 我舊年年頭去睇過示範單位, 當時1房約350到, 兩房係550到 (IF 我無記錯), 依家標左好多, 而且個地盤都見晒型, 你想住或者想快D出租有補貼就唔錯 ; 反之海一居你當投資就好LA, 真係想最後羅黎住就有排等。

• charlie@li 2013-1-2 13:53:34

聽講第12座已經被蘇州炒樓集團全數買走,唔知第13座幾時會推出?價格又系幾多?

• cl040307 2013-1-2 14:58:07

唔知係咪蘇州炒家,有人話係外資基金買晒成座。之後賣的好似係別墅式單位,appartment 式的單位好似話賣完第十一座就無啦。。。呢d都係之前聽經紀講嘅,唔知堅唔堅。但睇佢個發展藍圖就好吸引的,希望唔會貨不對辦

• reserve 2013-1-2 17:49:27

cl040307 發表於 2013-1-2 14:58
    唔知係咪蘇州炒家,有人話係外資基金買晒成座。之後賣的好似係別墅式單位,appartment 式的單位好似話賣完 ...

APARTMENT式既話我有錢會買1房單位, 出租容易, 甩手都較易。2房上車太貴。不過現在無水

• cl040307 2013-1-2 23:06:46

reserve 發表於 2013-1-2 17:49
    APARTMENT式既話我有錢會買1房單位, 出租容易, 甩手都較易。2房上車太貴。不過現在無水 ...

英雄所見略同,投資應該一房較好,但要成個project完,再加上輕軌通車先會勁升,潛力係好,但都係一項中期投資,短期升幅不及現樓勁,但如果有錢,投資一層現樓再加一層樓花都唔錯

• bears 2013-1-3 09:22:58

自住好唔方便

• reserve 2013-1-3 10:18:31

cl040307 發表於 2013-1-2 23:06
    英雄所見略同,投資應該一房較好,但要成個project完,再加上輕軌通車先會勁升,潛力係好,但都係一項中 ...

其實我唔介意佢係中期投資, 反正錢擺係到一係比人借一係出出入入個股巿, 如果明知佢升硬我情願擺落去樓花到, 之但係無水 而且有會所既精品1房對我黎講, 都算係第三個置業目標, 以後一支花自己住戈陣就爽。

• cl040307 2013-1-3 12:06:33

bears 發表於 2013-1-3 09:22
    自住好唔方便

之後有經屋同輕軌,應該會好d.....當然, 我諗佢個位置都係 target 係路氹同橫琴出入的人....如果活動範圍集中係澳門街, 就真係要睇輕軌有幾快啦....

• charlie@li 2013-1-3 16:03:37

cl040307 發表於 2013-1-2 23:06
    英雄所見略同,投資應該一房較好,但要成個project完,再加上輕軌通車先會勁升,潛力係好,但都係一項中 ...

我而家就系一個樓花加一個現房,而家住海天居,以後搬過去金峰,又或者繼續住海天居,金峰出租,不過新房子我估計放租既可能性不大。。。而且我當時買金峰的時候就系台左巨個個綠化環境

• chiseng 2013-1-3 21:22:21

charlie@li 發表於 2013-1-3 16:03
    我而家就系一個樓花加一個現房,而家住海天居,以後搬過去金峰,又或者繼續住海天居,金峰出租,不過新房 ...

吾知到時金峰多吾多本地人住呢?我半年前都買左個開放式,成5400蚊呎,好似買貴左,希望無買錯。