我的收藏
版主
申請
開區
申請

邊間日本放題最好食?

• wachak123 2013-1-10 15:30:00

我食的三種(日式+燒烤+火鍋)價錢係抵,但魚生唔夠新鮮,燒烤同火鍋的料基本上都係差唔多,味道一般到一般,再講又魚生又同燒烤生的料撈埋一齊的好容易會交叉感染的,所以我寧願比多小小錢食自助餐好過

• 蚊芝 2013-1-11 17:47:57

wachak123 發表於 2013-1-10 15:30
    我食的三種(日式+燒烤+火鍋)價錢係抵,但魚生唔夠新鮮,燒烤同火鍋的料基本上都係差唔多,味道一般到一般, ...

我就係見燒烤同火鍋  料差不多...所以我選兩樣就夠了
    先至$15x 再+1
    甘的確  燒烤同 火鍋 料來來都係哥啲嫁啦...  唔通仲可以有什麼?
    我去時魚生很新鮮    可能甘岩你去哥日唔多新鮮瓜
    又生又熟?? 交叉感染?
    甘去食自助餐  一樣都係又生又熟... 又有魚生..  又有沙拉..又有生蠔(全是生野)
                                                        又有熟食面檔.. 又有熟食野..  (全是熟野)
       矛盾....

• unibb 2013-1-11 19:07:29

去ALTIRA食仲好~~咩都有~~

• Chon_in 2013-1-11 20:58:04

unibb 發表於 2013-1-11 19:07
    去ALTIRA食仲好~~咩都有~~

邊到黎???

• ping 2013-1-11 23:19:40

588蚊一位, 食唔起

• Chon_in 2013-1-11 23:27:47

ping 發表於 2013-1-11 23:19
    588蚊一位, 食唔起

ALTIRA???係邊到黎

• WangLEK2011 2013-1-14 12:34:36

新濠峰,不過真係幾正,好新鮮,如果你食生野的話,好抵食,佢11月時做過4送1,咁就為到480左右一位,咁就岩數, 否則就寧願去日本餐廳度食單點好過...

• steve05913230 2013-1-23 23:22:33

我會揀京川囉~~~"

• connie_ce 2013-1-24 09:31:18

WangLEK2011 發表於 2013-1-14 12:34
    新濠峰,不過真係幾正,好新鮮,如果你食生野的話,好抵食,佢11月時做過4送1,咁就為到480左右一位,咁就岩數, 否 ...

尋晚食完,差左好多AR><
    588, 雪糕變左雜牌, 吾再係haagen dazs, 跟住之前有包GE咖啡奶茶都無埋.
    雖然D熟食同魚生KEEP到之前GE水準, 但係D甜品差左好多LOR~~
    失望

• WangLEK2011 2013-1-24 11:34:38

係呀,上次都覺除左刺身同鐵板燒外,其他同甜品都冇驚喜。。-_-///

• HoUtSim 2013-1-24 17:22:47

漢和宮唔錯~

• goal 2013-2-2 01:41:47

蚊芝 發表於 2013-1-11 17:47
    我就係見燒烤同火鍋  料差不多...所以我選兩樣就夠了
    先至$15x 再+1
    甘的確  燒烤同 火鍋 料來來都係哥啲 ...

真係有D懷疑你係咪漢和宮打手==
    第一次去覺得OK, 但係食完第二日腸胃炎係床上躺左2日
    第二次去, 叫左日式+燒烤, 叫4份三文魚(佢話四塊一份), 比得一份我
    我問佢, 佢話驚我地食唔晒... 好... 算... 等陣再叫
    跟住叫左D燒烤野食, 最後食淨一塊雞扒同兩舊茄子, 同兩三舊SUSHI左右再下單
    個阿姐超串咁話我地浪費食物, 食到一樣都無淨先好加單...
    大佬, 又唔係唔食, 一路都係咁叫我地食晒先好加單
    真係食得超無癮囉... 最後我係有食淨到野, 但一定唔多,
    講緊係兩舊炸野少少生肉無燒, 佢又話我地浪費食物要加服務費
    個阿E仲要一路都超唔好態度, 簡直趕客

• 蚊芝 2013-2-2 16:55:01

goal 發表於 2013-2-2 01:41
    真係有D懷疑你係咪漢和宮打手==
    第一次去覺得OK, 但係食完第二日腸胃炎係床上躺左2日
    第二次去, 叫左日式 ...

原來係呢個區讚某一間食店就比人懷疑係打手?
    麻煩你行多幾個區先懷疑啦
    我除左呢個區仲會去其他區留言
    加上你幫唔幫襯漢和宮對我又無影響
    清者自清
    呢到係有發言權   係一個大眾討論的地方
    我個人就覺得漢和宮唔錯
    至少我食過三, 四次, 無一次係肚屙
    亦都無試過哥d阿姐對我同d朋友態度差
    你不如食下幕府先講啦
    間幕府我食完一次我已經絕對唔會再去
    又貴又唔抵, 又限我時間
    好似趕客甘
    哥到又無車位

• goal 2013-2-2 22:50:08

蚊芝 發表於 2013-2-2 16:55
    原來係呢個區讚某一間食店就比人懷疑係打手?
    麻煩你行多幾個區先懷疑啦
    我除左呢個區仲會去其他區留言

幕府我都食過, 又係無下次囉...

• sou123123 2013-2-4 20:14:20

其實漢和宮幾好啊,我無朋友一齊食到屙喎,而且都未遇過咁ga情況~~只係遠得濟. . .幕府我都無下次. . .好趕同麻啲野食好麻麻