我的收藏
版主
申請
開區
申請
日月星晨
加入日期:2010-3-26
流動積分:3125
查看 17349 回覆 44
按讚 0 按彈 0

大家點睇綠洲?

• 大家點睇綠洲?

0 0
  • kikimo 2019-8-25 10:06:40
    推薦

有考慮過綠洲!但主要擔心不太方便!
    大家住落覺得ok嗎?環境、管理各方ok?想了解管理費每月多少?有會所嗎?

• 3b1g 2013-1-18 20:57:31
    推薦

用眼睇

• sergioramos 2013-1-17 23:12:06

中意清靜唔經常出街食飯可考慮,呎價低水

• 四十歲退休 2013-1-17 23:21:58

外觀唔錯。

區份就最好平時開車出入,因為樓下只有車行,士多,同幾間野食

• aopk 2013-1-18 20:08:11

建議夜晚唔好行路返屋企,因為好危險,

• ricaken 2013-1-19 00:15:46

居住質素未掂, 不過炒味勁濃, 鄰近工業區大包圍, 香港人是十分重居住區份, 因為是身份, 不過澳門人就不一定

• 四十歲退休 2013-1-19 00:56:04

aopk 發表於 2013-1-18 20:08
    建議夜晚唔好行路返屋企,因為好危險,

無野呀...我3am行過,好光猛呀

• 四十歲退休 2013-1-19 00:56:59

ricaken 發表於 2013-1-19 00:15
    居住質素未掂, 不過炒味勁濃, 鄰近工業區大包圍, 香港人是十分重居住區份, 因為是身份, 不過澳門人就不一定 ...

你見好多福建幫發左逹都仲住係黑沙灣就知啦

• ck663 2013-1-19 01:02:34

四十歲退休 發表於 2013-1-19 00:56
    你見好多福建幫發左逹都仲住係黑沙灣就知啦

呢個就係我唔住黑沙灣主要原因

• ck663 2013-1-19 01:05:53

據聞會聽到豬叫唔知真定假?

• fireduncan 2013-1-19 09:18:44

有錢的不會住,
    無錢的買唔起,
    荒野中的綠洲不是每個人都懂得欣賞的.

• ricaken 2013-1-19 09:21:08

ck663 發表於 2013-1-19 01:05
    據聞會聽到豬叫唔知真定假?

冇掛, 不過我D客話果邊D環境, 空氣, 交通冇樣合格

• sergioramos 2013-1-19 14:25:02

ricaken 發表於 2013-1-19 09:21
    冇掛, 不過我D客話果邊D環境, 空氣, 交通冇樣合格

澳門除主教山七潭山之外有邊度的區分講得係十分好?

澳門唔同香港,好多時新樓隔離都有工業.你睇東方明珠區就知,樓望樓的比比皆是,澳門模式都遲早似香港

環境空氣方面青洲有優點,近綠化空氣不錯的,超市買嘢個方面,綠洲下面的舖可以提供到

但交通方面的確要經南粵出,要睇政府點解決

600令萬買1000呎實用的新樓,有會所,已經不能有更多要求

• 保時捷 2013-1-19 14:58:18

區分未成熟,周邊被工業大樓包圍,地方暫時好凌亂,車行多,感覺暫時唔係一個舒適地方.

• sergioramos 2013-1-19 16:06:51

保時捷 發表於 2013-1-19 14:58
    區分未成熟,周邊被工業大樓包圍,地方暫時好凌亂,車行多,感覺暫時唔係一個舒適地方. ...

細單位個邊係無工業包圍的,前座方面,有工業,不過都係五層高的工業,對景觀不影響

同意比較淩亂,發展初期的過程,必須的