我的收藏
版主
申請
開區
申請

日侵華都未道歉,憑甚麼要求中國道歉!

• 星之子 2013-2-15 23:06:38

Mac Au(麥歐) 發表於 2013-2-15 21:01
    海禁期間有無民間漁船去過呢D海島呢?
    有無外國漁船無知會中國政府去過呢D海島呢? ...

依兩個問題己經答左你啦, 自己先思考下再反駁討論吧.

唔, 閣下的論點, 冇禮貌講句, 好悶..

年假過完了,  唔好意思, 我都唔打擾閣下咁耐啦.....不會再回應的了, 謝謝你賞面

你有疑問, 就搵歷史書吧....雖然歷史上有成皇敗寇的理論, 即係由勝者決定歷史, 但搜集各國資料, 有一些問題, 還是可以找到真相的頭緒....

• Mac Au(麥歐) 2013-2-16 02:46:23

星之子 發表於 2013-2-15 23:01
    1. 點解美國會出兵打日本, 請查歷史書吧, 係比日本迫出手,

2. 這個各人有各人的觀點, 就不討論了, 現在 ...

1 點解日本會打美國呢? 識歷史都知啦.

2 中國而家就係溶化西藏和新彊民族, 和操控西藏班禪制度.

• Mac Au(麥歐) 2013-2-16 02:49:46

星之子 發表於 2013-2-15 23:06
    依兩個問題己經答左你啦, 自己先思考下再反駁討論吧.

唔, 閣下的論點, 冇禮貌講句, 好悶..

你都係無證據證明南沙同釣島係屬中國. 當然我都不是這方面專家, 也不能提出可靠資料.

不過係未認清事實之前, 最好就不要表態, 以免被人利用!

• 未來人 2013-2-16 21:17:39

Mac Au(麥歐) 發表於 2013-2-16 02:49
    你都係無證據證明南沙同釣島係屬中國. 當然我都不是這方面專家, 也不能提出可靠資料.

不過係未認清事實 ...

我國有大把證據證明南沙同釣島係屬中國所有,釣魚台問題中,其實美國都不否認佢當年係收過國民黨政府的反對,只係弱國無外交下比美國用計騙去而矣!!歷史上根本除日本仔外沒有其他人否認過釣魚台唔係中國的!!

• Mac Au(麥歐) 2013-2-16 22:26:14

未來人 發表於 2013-2-16 21:17
    我國有大把證據證明南沙同釣島係屬中國所有,釣魚台問題中,其實美國都不否認佢當年係收過國民黨 ...

例如係邊D證據?

• 星之子 2013-2-17 00:28:13

未來人 發表於 2013-2-16 21:17
    我國有大把證據證明南沙同釣島係屬中國所有,釣魚台問題中,其實美國都不否認佢當年係收過國民黨 ...

未來人, 我O念你都係唔好再回應佢的發問好了.

明知的, 佢又會問, 明擺放的資料, 佢又唔搵,  成日就住別人的回應, 問點解, 係邊到,

咁樣會搞到你好悶的,

佢連人地講D 野係乜野都未了解到, 只係睇完個表面就算, 然後就不停反問, 反問, 再反問

明明我就冇下任何個人主觀結論表態, 回應佢的都係客觀歷史舉證, 佢都話可以我可能被人利用, 天阿,救命

大有才了, 唔入藉日、美簡直埋沒了

所以就他的回應, 我已經收手做CD-ROM 好了

• 未來人 2013-2-17 08:12:59

星之子 發表於 2013-2-17 00:28
    未來人, 我O念你都係唔好再回應佢的發問好了.

明知的, 佢又會問, 明擺放的資料, 佢又唔搵,  成日就住別 ...

OKOK!!