我的收藏
版主
申請
開區
申請
wait129
加入日期:2007-5-21
流動積分:1132
查看 2734 回覆 10
按讚 0 按彈 0

保兒加營素 真/假 多圖

• 近日流傳 美國雅培 保兒加營素 出現假貨傳聞

發現疑似假貨

細心留意發現有分別

所以拍了對比圖,讓大家看看自己給寶寶那一種

請順便投票看看大家用那一種?

PS:因為新年關係,我未能致電供應商查詢

所以不能分辨是原產地/批次/新舊版 等問題導致出現不同

PS2:本人此帖只在於討論性質,如對美國雅培做成任何影響,本人不會負責.

外觀
    1.

第1款

第1款
    2.

第2款

第2款
    底部
    1.

第1款

第1款
    2.

第2款

第2款
    生產編號
    1.

第1款

第1款
    2.

第2款

第2款
    接合位置
    1.

第1款

第1款
    2.

第2款

第2款
    奶粉匙,奶粉質地
    1.

第1款

第1款
    2.

第2款

第2款
    1和2的對比

第1,2款 對比

第1,2款 對比
    產品內容說明
    1.

第1款

第1款
    2.

第2款

第2款

單選投票, 共有 36 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • wait129 2013-2-13 19:25:39

我用開第1種

• MichelleMok 2013-2-14 23:42:22

我買開都係第 2 款, 我唔係去開同一間買, 但係都係祐漢、東方明珠區, 都係買到第 2 款。  印象中, 以前買嘅都係第 1 款超唔好用嘅瘦匙, 而家買嘅都係第 2 款嘅好好"罼" 肥嘟嘟匙。  應該唔會有假貨咁得人驚吧 ...

• wait129 2013-2-15 00:42:33

第2款生產日期戈度有好大問題

"批日期前最佳"

唔係應該"此日期前最佳"

• a66443310 2013-2-15 12:29:47

2款都有人食緊??
    咁即係邊隻先係真嫁?
    我冇乜留意個樽,淨係記得支匙更係第一款~~~
    返屋企要cheok真d~~

• ho528634 2013-2-15 14:55:36

第1款産地係新加坡.第2款産地荷蘭新版

• 駿駿媽 2013-2-17 15:31:12

我用第一款。

• 小惜 2013-2-18 12:08:51

但第2款罐底印錯哥隻字....真係幾惹人懷疑

• loveson 2013-2-19 16:27:18

甘即係邊罐係假???

• chichiG 2013-2-20 10:05:58

之前新聞講左啦!話兩隻都係真貨,只係產地唔同,因為貨源唔夠,所以先出現兩個唔同地方出產ge保兒加營素,所以包裝同裡面有少少唔同,但其實係同公司出品,所以唔駛擔心!

• scotta 2013-3-6 12:47:12

我直接從代理買第一款