我的收藏
版主
申請
開區
申請

心急郵輪客跳海「游返尖沙嘴」 強國人真係乜都敢死!

• tonyso 2013-2-14 20:34:06

血仍未冷 發表於 2013-2-14 14:15
    哇, 乜平成咁, 我記得十幾年前都要起碼1400

可能係淡季!

• hoiong 2013-2-15 11:24:53

血仍未冷 發表於 2013-2-14 12:38
    幾多年前?

我北京朋友舊年試過香港澳門三天兩夜游99元人民幣. 仲係是兩個人各99元. 人地仲可以玩的好開心.
    99元包香港海洋公園, 香港到澳門船飛, 香港一夜澳門一夜酒店.

• hoiong 2013-2-15 11:27:30

baggiochan 發表於 2013-2-14 09:58
    如果係有建設性架行動, 或者堅持到底的話, 我會好欣賞佢, 但佢游幾野就放棄, 我個人認為, 一係當初唔好跳 ...

如果游返去就真的錯了. 只要佢做出來才會有人出來知道事情嚴重. 唔通你遇到問題時樣樣你自己要做哂? 好多時候你只要讓佢地知道係佢地錯就ok了.

• baggiochan 2013-2-15 11:50:02

hoiong 發表於 2013-2-15 11:27
    如果游返去就真的錯了. 只要佢做出來才會有人出來知道事情嚴重. 唔通你遇到問題時樣樣你自己要做哂? 好多 ...

你岩, 所以佢當時報警咪得咯, 洗乜跳落去呢......

• 血仍未冷 2013-2-15 11:50:38

hoiong 發表於 2013-2-15 11:24
    我北京朋友舊年試過香港澳門三天兩夜游99元人民幣. 仲係是兩個人各99元. 人地仲可以玩的好開心.
    99元包 ...

我唔係咁信有咁大隻蛤乸, 世界上冇免費午餐, 呢個團背後一定有好多預定購物點

• hoiong 2013-2-15 12:08:53

血仍未冷 發表於 2013-2-15 11:50
    我唔係咁信有咁大隻蛤乸, 世界上冇免費午餐, 呢個團背後一定有好多預定購物點 ...

真係冇購物的, 當時我都唔信的, 等到左佢玩返北京, 我才完全信, 旅行社仲可以俾佢係澳門自行玩. 所以國時係澳門我同佢一起食過飯. 不過呢的都唔係話個個都碰到的, 可能都係剛剛好俾佢撞到甘好彩的機會.

• 莽民 2013-2-15 12:18:19

血仍未冷 發表於 2013-2-15 11:50
    我唔係咁信有咁大隻蛤乸, 世界上冇免費午餐, 呢個團背後一定有好多預定購物點 ...

咁又唔係呀,我記得好似祇有兩三個購物點喳,一個係珍珠館,當時我都買咗隻珍珠戒指,一個係海味館,入邊試飲嘅紫菜湯好正,最後就係手信舖。景點方面有少數民族村,鹿回頭公園,天涯海角,自費項目有萬泉河玉帶灘,玉帶灘隔住一邊就驚濤駭浪,另一邊就波平如鏡,來回船費5O蚊,另一個就係人妖秀,12O一位,當年十二月尾成行…

• baby3253 2013-2-15 13:01:05

macaudog 發表於 2013-2-14 14:57
    春節為全球供暖 有錢買不來尊重

春節「黃金周」名不虛傳,不僅是內地商戶的發財良機,連外國商家也充滿 ...

呢個就係點解中國唔夠其他國家強的證明!金玉其外!

• 血仍未冷 2013-2-15 14:14:51

莽民 發表於 2013-2-15 12:18
    咁又唔係呀,我記得好似祇有兩三個購物點喳,一個係珍珠館,當時我都買咗隻珍珠戒指,一個係海味館,入邊 ...

請問波平如鏡有乜睇

• 莽民 2013-2-15 14:41:35

血仍未冷 發表於 2013-2-15 14:14
    請問波平如鏡有乜睇

咁又係,血兄不嬲都興彈彈下,哈哈哈…

• tonyso 2013-2-15 14:48:20

血仍未冷 發表於 2013-2-15 14:14
    請問波平如鏡有乜睇

咪兩粒鼻屎囉

• tonyso 2013-2-15 14:55:04

hoiong 發表於 2013-2-15 11:24
    99元包 ...

擺明係購物團la
    海洋入塲都百幾
    重要包酒店
    睇住比人禁錮你

• hoiong 2013-2-15 15:00:29

tonyso 發表於 2013-2-15 14:55
    擺明係購物團la
    海洋入塲都百幾
    重要包酒店

當然俾我地, 我都唔敢試的. 國時候本來係有五六個朋友要去的, 最後幾個都唔信, 所以只得兩個去左. 或者人地真係好彩遇到甘抵的. 不過係事實, 我見到的, 所以才講出來, 包括好多澳門香港朋友聽左都唔信. 佢地都一起食飯時見到聽到的.

• 莽民 2013-2-15 23:24:55

血仍未冷 發表於 2013-2-14 12:38
    幾多年前?

真係快活不知時日過,原來已經十年嘞...

• 超級戰艦 2013-2-16 16:44:21

雖然時間就是金錢
    但咁樣跳海
    就真係拼命三郎囉