我的收藏
版主
申請
開區
申請

大家現在買歐洲車還是日本車?

• Orion 2013-5-9 13:11:37

昨晚先見到部MQ字頭幅士..行行下死火..著唔番..真係在大雨的季節經不起風浪

• 左少白 2013-5-28 10:43:02

歐洲車新車真係無得頂...............

• kriskou 2013-5-30 00:04:15

jay851125 發表於 2013-3-31 12:53
    老兄~我本身都渣緊BEN Z    E-CASS   老實講,機械野真係冇得頂,但電子野唔吸日本~同係歐洲跑高速公路10萬 ...

不可能10萬也不用換吧~~~~

• jay851125 2013-6-3 14:11:10

kriskou 發表於 2013-5-30 00:04
    不可能10萬也不用換吧~~~~

地方問題,歐洲內陸地區濕度低,加個駕駛模式一出車就跑1~2小時起~
    澳門真係做唔到><4000KM我都要換~

• d833 2013-6-16 00:54:33

我揸緊新款BMW 118i, 長途車係省油, 但係澳門街揸就超大食, 開冷氣平均1.7元1公里, 車試過有1,2次小問題, 真係有D煩, 但最正係BMW既維修部, 服務態度超差

• rain1982 2013-7-21 17:59:53

[quote][size=2][color=#999999]SJ1634 發表於 2013-3-7 09:44[/color] [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=13379460&ptid=10710327][img]static/image/common/back.gif[/img][/url][/size]
    看看 Mark X 幾錢? 約34萬。我朋友最後決定比多少少錢買 Benz C200。
    MarkX及C200兩款車我都渣過,跑過 ...[/quote]

第一34萬係買唔到markx,講完價要36,第二,你渣過2013款未,唔好用初代grx120同grx130比,兩部車各有各好,平幾萬markx已經有電子避震,天窗,18吋rims,v6計,基本包維

• action_museum 2013-8-13 13:57:17

日本車, 因為代步用, 求實惠

• daytona 2013-8-21 16:04:55

講實用同玩車梗係日本車啦~~~即係玩綿羊仔一樣..有夾必打梗係唔要行i ...
    你要玩hi-tec 日本車都有, 不過唔係你講緊十零廿萬有得玩.

• daytona 2013-8-21 16:36:15

jay851125 發表於 2013-6-3 14:11
    地方問題,歐洲內陸地區濕度低,加個駕駛模式一出車就跑1~2小時起~
    澳門真係做唔到> ...

高速低轉絕對可以, 加上低溫低濕, d機油都少d變質.
    我係英國一個星期已經唔只行四千公里.

• daytona 2013-8-21 17:02:06

還有, 到宜家我都未見到有一部發展純熟行CVT ge歐洲車行街, 但日本已經出到第三四代。我有部十几年ge車仔已經行緊CVT七速加減。
    雖然我唔係一定要硬銷日本車, 但我覺得歐洲車無你地講ge咁好.

• 80172002leo 2013-9-1 16:06:35

現雙B及其他歐車,有好多大行師傅都識整,只係零件要訂,所以買歐車要注意保養及無敢方便.

• Weng1230 2013-9-1 20:42:38

最重要睇個人 我最近出左部scirocco 1.4 我覺得外型吸引到我 就算食油D都認命嫁啦

• ssscph 2013-9-27 21:18:52

Weng1230 發表於 2013-9-1 20:42
    最重要睇個人 我最近出左部scirocco 1.4 我覺得外型吸引到我 就算食油D都認命嫁啦 ...

前幾日試過架audi a3, 真係正到冇朋友, 不過事後聽個sale講要密密做checking. 做一次都成2k 多, 唔做又冇得保養.

• kcwong 2013-10-6 19:20:39

要買用車.我選日本車..買品牌威威.我則選
    歐洲車

• 覺醒 2013-10-6 22:54:24

渣棍波->日本車\二手車
    渣加減波\自動波->歐洲車\超級跑車

千奇唔好以為大賽車果D係用棍波,
    其實F1賽車係用序列式波箱(起步之後的操作簡直是加減波)