我的收藏
版主
申請
開區
申請

媽媽們有冇規定bb 著嘅衫不要國産貨?

• winnie_u 2013-3-20 23:33:57

打底衫和睡衣我會買好D有牌子嘅,同埋睇下質地,因為著嘅時間最長和直接接觸皮膚
    去街衫無咁多要求

• jackandqueen 2013-3-22 10:22:35

其實就算不是寫made in china, 好多時原材料都係come from china啦, 不過最重要係選擇質地較好, 而且純棉ge, 款式係其次

• MYbabyL 2013-4-15 04:10:13

我都有買made in china, 只要質地係純棉就可以,.,,,,不過現在我會選擇買D有牌子,,,,H & M, ZARA呢D大牌子價錢其實同街邊鋪頭差唔多....但起碼有保證D先....!!

• evelyn.u 2013-6-21 16:56:00

可愛b 發表於 2013-3-19 09:37
    其實呢D野又無真憑實據,點解就話中國一定會咁做先,有好多時呢D說話係邊度傳出黎都無人知,因為依家外國經濟 ...

浸d衫洗5洗落d咩阿??鹽果d???

• gfish 2013-6-22 11:05:08

我都覺得無所謂, 洗乾淨就得LA, 最重要好著
    但其他日用品我全部都吾會用國貨, 一係話膠有毒又話有咩問題!!!
    用品只要MADE IN CHINA全部吾買!!

• 婷一亭+520 2013-10-21 15:22:48

而家有幾多唔係made in china 丫~
    但其實有d真係唔差~澳門大把用劣質貨當貴野賣
    分分o係淘寶搵下會買到靚料

• forever_fd 2013-10-22 07:47:47

我有辦法攞到質地不錯嘅bb衫,我個女都著緊,質地唔錯,唔知有無媽咪有興趣呢?有興趣我攞多d賣俾你地啦~

• pollychg 2014-4-19 17:13:23

最好係朋友d仔女着過嘅二手衫

人地個bb着完都無事

最放心

• 20121221 2014-8-5 12:32:40

c琪 發表於 2013-3-19 14:18
    我會在淘寶買, 不會介意

可否share link?

• 20121221 2014-8-5 12:33:05

littlesean 發表於 2013-3-19 21:59
    淘寶貨 too...不過真係會睇評先會買

可否share link?