我的收藏
版主
申請
開區
申請

6名丹麥遊客於上海高架集體小便

• FatBoy1660 2013-3-26 16:06:54

對於某D澳門人來講,外國人喺高等物種,神聖不能侵犯

• 迷路的小孩 2013-3-26 16:07:03

長大做貪官 發表於 2013-3-26 16:03
    丹麥光雞正呀,點解冇落車殊殊嘅?

因為丹麥曲奇幫手,就唔使丹麥光雞親自落車

• niximieshui 2013-3-26 16:13:11

其實丹麥香腸都好大條, 點解你地吾試下姐?

• 澳門故事 2013-3-26 16:19:17

讚賞 發表於 2013-3-26 15:59
    乜野強國人醜事 ? 我地個個都係中國人, 有人借乜野強國人醜事黎刻意侮辱中國人, 就係侮辱緊呢度大多數有 ...

呵呵, 原來強國人做某d被人睇唔起ge野唔算侮辱自己民族,
    反而一d敢講真話指出佢地問題ge人先係...

• 長大做貪官 2013-3-26 16:27:21

醜事 就是醜事 ,有分國藉咩?!乜叮嘢都同中國拉關係,美國興校園槍撃...需唔需要預中國一份呀

• niximieshui 2013-3-26 16:29:18

係噴水池見過賓仔同澳門人痾啦, 真係小見多怪, 的士佬都成日係甘

• 讚賞 2013-3-26 16:29:38

澳門故事 發表於 2013-3-26 16:19
    呵呵, 原來強國人做某d被人睇唔起ge野唔算侮辱自己民族,
    反而一d敢講真話指出佢地問題ge人先係... ...

一樣米養百樣人, 中國人十幾億(包括我同你!)梗有良莠不齊 ! 刻意有目的地將個別中國人不文明行為故意誇張渲染, 藉此達到攻擊中國以及大多數中國人既醜惡目的. 呢種行為就係一種侮辱中國人(包括我同你!)既行為, 明白未 ?
    .
    如果係負責任講真話既人, 講之前就要搞清楚, 到底幾多係佢親眼目睹幾多係人云亦云 ! 到底有份做出上述不文明行為既人佔十幾億中國人百分之幾 !! 如果搞唔清既, 唔該就唔好亂講 ~ 亂咁去侮辱中國人 !!!

• 人生如賭博 2013-3-26 16:31:59

讚賞 發表於 2013-3-26 16:29
    一樣米養百樣人, 中國人十幾億(包括我同你!)梗有良莠不齊 ! 刻意有目的地將個別中國人不文明行為故意誇張 ...

其實我好想反問一句,究竟這裡甘多網友由細到大有沒有試過在街邊小便???

我自己是有的!

人有三急時,有時候可以點???

可能別人也不想呢!

• 讚賞 2013-3-26 16:43:24

人生如賭博 發表於 2013-3-26 16:31
    其實我好想反問一句,究竟這裡甘多網友由細到大有沒有試過在街邊小便???

我都有 ! 所以我一再強調, 無必要刻意將一件微不足道既隨街屙尿小事, 借題發揮黎玩政治抽水遊戲 !

• 澳門故事 2013-3-26 17:15:14

文中提及比較重大問題係搞到其他車要避佢免於被濺到,
    另外佢地表現出ge態度亦係問題.

• 莽民 2013-3-26 17:18:02

澳門故事 發表於 2013-3-26 17:15
    文中提及比較重大問題係搞到其他車要避佢免於被濺到,
    另外佢地表現出ge態度亦係問題. ...

照張相睇應該唔會濺到其他車...

• 福利金 2013-3-26 17:19:52

東望洋酒店花花公子俱樂部門口成日都有鬼佬係街痾尿,唔係得強國人先係咁。

• niximieshui 2013-3-26 17:25:42

痾屎未試過

• 澳門故事 2013-3-26 17:46:21

讚賞 發表於 2013-3-26 16:29
    一樣米養百樣人, 中國人十幾億(包括我同你!)梗有良莠不齊 ! 刻意有目的地將個別中國人不文明行為故意誇張 ...

有你呢句事情就明白了, 我睇唔過眼唔正視自身問題只歸究人地抹黑, 而你就相反覺得我所提ge問題都係作出黎或者誇大, 雙方認為ge真相本身就係相反.

• 長大做貪官 2013-3-26 17:50:12

其實我好想反問一句,究竟這裡甘多嘅網友,大家都會做咗同樣嘅錯事,點解大陸人就可以指責,外國人就要幫佢守門員呢...