我的收藏
版主
申請
開區
申請
kk47
加入日期:2012-12-17
流動積分:1210
查看 399768 回覆 58
按讚 0 按彈 0

結婚一共洗左幾多澳門幣mop?

• 包括婚紗相﹑囍貼﹑場地﹑擺酒﹑兄弟姐妹人情﹑車費﹑攝影﹑錄影……
    請投票﹗
    單選投票, 共有 933 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • 小金金 2013-4-9 23:29:16

點解唔計埋honeymoon?

• kk47 2013-4-10 08:50:01

包埋架!

• ~細細個~ 2013-4-12 13:20:05

未計收返人情...至少30萬冇走雞...仲有金器

• C.L.. 2013-4-13 10:30:31

簡直係一個無底深潭

• LNH 2013-4-17 05:14:39

成日聽人講都係30幾萬,扣埋人情其實係未預20萬得呢?有十幾萬擺場可以look 卡人情還

• 牛角包ling 2013-4-17 08:37:54

我想問下其實E+擺酒大約要貼幾多錢???(計返收到既人情,唔計金器)

• 愛靚才會贏 2013-4-18 10:31:34

婚紗相:蘇梅影的15880
    旅行結婚:去蘇梅,兩個人機票食宿玩用左兩萬蚊有找
    囍宴: 女家淨請親戚35人在萊斯包場食BUFFET 16000左右其中人請收返25000左右
         男家係香港罷兩圍長輩俾錢所以吾知幾錢
    餅咭:150張6000蚊左右人請收返4500左右
    結婚戒指:係多寶訂造足鉑金對戒MOP7300

我的婚禮比較簡單,用錢吾多,但卻很開心而且很難忘,所以我覺得結婚不用在乎奢華與否,幾多人黎,最重要係同心愛既人一齊去經历^^

• LNH 2013-4-18 17:53:02

愛靚才會贏 發表於 2013-4-18 10:31
    囍宴: 女家淨請親戚35人在萊斯包場 ...

十分認同"簡簡單單大家又吾使咁累,不過最緊要女方ok

• 牛角包ling 2013-4-19 08:14:54

愛靚才會贏 發表於 2013-4-18 10:31
    囍宴: 女家淨請親戚35人在萊斯包場 ...

恭喜你呀~~我同我男朋友都諗住唔擺酒,淨係請親人同熟朋友食下飯~~

你呢一種婚禮就係我想要既婚禮啦,請問你可唔可以PM詳情俾我參考下呀,謝謝你^^

同埋想請問你去蘇海旅行結婚點解會咁平既??係象徵性婚禮???定係合法註冊婚禮??係咪連埋影婚紗相一齊影???

• 愛靚才會贏 2013-4-19 08:59:15

牛角包ling 發表於 2013-4-19 08:14
    恭喜你呀~~我同我男朋友都諗住唔擺酒,淨係請親人同熟朋友食下飯~~

你呢一種婚禮就係我想要既婚禮啦,請問 ...

去蘇梅去左一個禮拜,其中一日係影婚紗相,幫襯香港公司甘岩佢做緊promo,就係呢間
    http://www.goodswedding.com/cht/
    我地無係蘇梅行禮,因為都係形式化既野,就兩個人開開心心甘渣住電單車玩左一個禮拜,但如果你想去蘇梅行禮其實都吾貴,我影婚紗相住哥間resort都有婚禮套餐,我見都係萬0靚蚊,你可以睇下,網址如下http://www.nalinnadda.com/wedding.htm
    註冊的話其實係返澳門註冊
    其實我覺得甘都幾好,只要雙方達到共識就無問題,其實我覺得吾係慳吾慳錢既問題,但吾會浪費時間和精神,也吾會為d雞毛蒜皮野鬧交,不過要同雙方父母溝通好,往往最難過就係長輩那一關,我都好感恩我們的父母都很通情達理,尊重我們的結婚安排

• 牛角包ling 2013-4-23 08:57:54

愛靚才會贏 發表於 2013-4-19 08:59
    去蘇梅去左一個禮拜,其中一日係影婚紗相,幫襯香港公司甘岩佢做緊promo,就係呢間
    http://www.goodswedding ...

謝謝你,我會好好研究下,點樣有個難忘婚禮^^

• sammily123 2013-4-27 01:25:18

用左6萬5擺百日,一有BB註定物都5洗諗,BB戈畢總大

• saubalo 2013-5-8 10:20:01

我計過,約50萬左右...

• 牛角包ling 2013-5-10 03:00:01

saubalo 發表於 2013-5-8 10:20
    我計過,約50萬左右...

方唔方便透露下大約收返幾多??(唔計金器)