我的收藏
版主
申請
開區
申請

布吉五星酒店 Anantara 優惠

• pdk 2013-5-13 09:43:59

2晚呀

• pigpigpig 2013-5-14 15:35:48

話時話, 我剛才先收到佢地既電話, 一講就講左半個鐘... 我都好怕係騙局

電話小姐同我講免費住兩晚, 同pdk 一樣都係要收我港紙999 元, 話係畀番剛地既住宿定旅遊稅之類...

我好似有印象填過抽獎卷, 好似係留左我另一半既資料, 唔知點解會打畀我, 仲up得出我既email... 怕怕

電話小姐不斷叫我登記先... 我就問佢登記既話要留咩資料, 除左名及聯絡, 佢仲要我留信用卡資料用作扣上述講既hk$999 稅, 一講到要留哩d 資料, 我就唔敢講落去, 就灑走左佢啦...

• Fantasy 2013-5-14 16:41:47

pdk 發表於 2013-5-13 09:43
    2晚呀

兩晚? 咁真係好低喎...我都想啊....

• Fantasy 2013-5-14 17:24:10

pigpigpig 發表於 2013-5-14 15:35
    話時話, 我剛才先收到佢地既電話, 一講就講左半個鐘... 我都好怕係騙局

電話小姐同我講免費住兩晚, 同pdk  ...

你試下問佢銀行過數得唔得, 咁大家都有ACCOUNT NUMBER, 有咩責任要追討都有證據囉

• pdk 2013-5-15 10:44:16

Fantasy 發表於 2013-5-14 16:41
    兩晚? 咁真係好低喎...我都想啊....

早知比個額你

• torbi 2013-6-21 15:35:36

Fantasy 發表於 2013-5-3 10:51
    你屋企人係咩價錢呀? 係咪一樣架? 你屋企人應該係之前消費展到買滿一定金額填左抽獎劵啦

應該唔會係咋騙, ...

樓主,你去完Anatara既promotion, 真的是$6XX一晚嗎? 有冇比人呃, 貨不對版啊?

• Fantasy 2013-6-25 22:28:34

岩岩去完 Anantara Vacation Club Bali Seminyak 返黎
    http://www.agoda.com/asia/indonesia/bali/vacation_club_villas_seminyak.html

如果齋睇酒店網的報價確實係唔平, 個人覺得唔係幾值, 但係以$688晚hea下黎計就都收貨啦, 有一個獨立的廳, 廳到有張LAY BED都可以訓兩個人, 旁邊係開放式廚房, 有整煮食用具, 但油鹽就冇提供, 房就係另一邊, 張床可以訓到三個人, 仲有張梳化, 有超大浴室, 內有好大個浴缸, 係浴室仲有道門可以行出去有個outdoor rain shower / 花晒, 廳同房中間有個花園, 種左d花草樹木隔住, 泳池係花園旁, 但係泳池超細, 都唔想游, 另外仲有個簡單的廁所連浴室係花園旁, 所以廳連房仲有兩個廁所連浴室幾個人住都夠晒, 但比唔比另一回事. 間 villa 好似只係得十幾間房, 基本上好容易就認到d客人, 平時見到職員仲多過見到住客, 私隱度都算幾高, 連每日早餐都扐埋入房, 可能只係酒店還有設備係到裝修緊關係吧!

由於之前已經做過資料搜集, 知道係聽佢sell會籍, 所以一心已經冇諗住要join, 聽完就算. 開頭以為係個好似會議室之類的地方, 坐住一班客人, 聽一兩個職員係到hard sell, 諗住扮唔識聽就算. 點知間酒店安排埋個香港黎的員工長駐, 係一個職員對一間房的住客咁sell, 現場有幾個唔同國藉的客人, 也有專針對強國人會講普通話的, 開始的時候都幾friend, 都係傾下閒計, 介紹下有咩地方好玩, 講下去過咩地方, 應該係了解下客人的背景, 講左半個鐘至大半個鐘左右先開始入正題, 開始sell野, 講就講到好吸引, 又可以分期, 又可以住好多唔同牌子酒店等, 又可以一直住幾多十年咁, 仲話有強國人炒佢地的會籍, 不過心底裡都係個句, d錢都係自己到好過係佢到, 點知到時又尼樣唔得, 個樣唔得, 咁就真係後悔太遲啦!!!

• peterrabbit 2013-6-27 12:49:13

請問一下妳入住呢間酒店之前係點付款架?  前兩日睇報紙見6月底威記個BB展都有哥間酒店抽獎哦....

• Fantasy 2013-6-27 15:07:51

peterrabbit 發表於 2013-6-27 12:49
    請問一下妳入住呢間酒店之前係點付款架?  前兩日睇報紙見6月底威記個BB展都有哥間酒店抽獎哦.... ...

我好似都係上年係威記類似咁的展覽到見到個攤位, 係現場 LOOK CARD 比錢, 當然, 你可以唔洗睇下有咩酒店比你揀先, 然後即時上網睇下岩唔岩你. 你打算去邊住呀? 我或者可以睇下佢有咩酒店

• WOW54698 2013-8-1 11:42:53

請輸入內容

• elainett 2013-8-15 01:51:08

我都收到佢哋電話,抽獎只是一個推廣銷售手法啩! 佢哋話送兩晚酒店住宿連早餐,但要比HKD999兼要自己買機票,
    其實係比自己訂房平啲嘅,但我最concern係成個推廣有冇欺騙成份,過到去有冇其他收費呢? 始終身處異鄉嘛!
    唔知有冇人接受過佢哋嘅推廣,又巳經去玩完返嚟嘅用家可以分享下呢?

• Fantasy 2013-8-16 14:45:35

我上邊咪講左詳情係點囉

• champion_loi 2014-5-16 13:17:06

想請問各位有無聽過 Anantara安纳塔拉 渡假村和酒店? (近日收到多次來自香港的長途電話來電, 話我在什麼威記X人購物展時購物並留下了資料並經他們抽籤後,說我們中獎了, 說什麼999元幾日幾夜泰國 Anantara安纳塔拉 渡假村之旅體驗價錢幾千元一晚,又問我拿什麼信用卡資料,99.9%是騙局嗎? 大家有如此經驗嗎?

• Fantasy 2014-5-22 10:15:42

champion_loi 發表於 2014-5-16 13:17
    想請問各位有無聽過 Anantara安纳塔拉 渡假村和酒店? (近日收到多次來自香港的長途電話來電, 話我在什麼威 ...

尼個POST已經講得好詳細啦喎, 如果你係訂房就須要信用卡資料, 否則就當然唔洗啦

有些香港的討論區也有好多人試過, 你可以參考下:

https://www.google.com/?hl=zh-TW ... ara+site:uwants.com

https://www.google.com/?hl=zh-TW ... um.thailandfans.com

• 愛靚才會贏 2014-6-2 01:38:19

點解你地要俾錢既,我係兩晚ONE BED ROOM POOL VILLA免費喎