我的收藏
版主
申請
開區
申請
5MB幾
加入日期:2009-5-12
流動積分:1218
查看 11838 回覆 23
按讚 0 按彈 0

4日係清邁,有咩必玩必食必去架?

• 請問各位泰國通...4日係清邁,有咩必玩必食必去架? 有冇住宿推薦? 我哋三個人.
    幾年冇返泰國,巧興奮^^

0 0
  • Fantasy 2013-6-25 22:32:14

去唔去pai呀? 你幾時去呀?

• 督督查 2013-6-26 08:02:08

1.東方文華中午自助餐 + 皇宮遊
    2.參加當地團:騎大象、竹筏、長頸族、一天遊;
    3.早上船河boat cruise半天遊;黃昏夜市遊;(夏季中午極曬,回酒店休息較佳)
    4.電單車環城自由自在一天遊

剛好四天,自己串連

• 5MB幾 2013-6-26 10:57:13

Fantasy 發表於 2013-6-25 22:32
    去唔去pai呀? 你幾時去呀?

夠時間嗎?都想去呀~
    有排...我今年聖誕先去,買咗機票,4 full days in 清邁,之後去曼谷玩兩三日.

• 5MB幾 2013-6-26 10:57:58

督督查 發表於 2013-6-26 08:02
    1.東方文華中午自助餐 + 皇宮遊
    2.參加當地團:騎大象、竹筏、長頸族、一天遊;
    3.早上船河boat cruise半天 ...

好的~謝謝!!

• 督督查 2013-6-26 13:10:12

5MB幾 發表於 2013-6-26 10:57
    夠時間嗎?都想去呀~
    有排...我今年聖誕先去,買咗機票,4 full days in 清邁,之後去曼谷玩兩三日. ...

冬季早上較涼,船河更冷,記得帶多件長袖衫,溫差好大

• Fantasy 2013-6-26 16:12:41

5MB幾 發表於 2013-6-26 10:57
    夠時間嗎?都想去呀~
    有排...我今年聖誕先去,買咗機票,4 full days in 清邁,之後去曼谷玩兩三日. ...

唔去 PAI 有點可惜啊...

• 5MB幾 2013-7-1 14:43:55

有冇清邁既住宿推薦?

• 督督查 2013-7-1 21:04:32

http://www.maninarakorn.com/
    我住過呢間,但如訂房就去agoda,或booking.com比較安全

• Fantasy 2013-7-1 22:52:35

我都住過尼間兩晚, 抵住

• 5MB幾 2013-7-2 09:19:22

唔該晒你哋呀^^

• elsalam 2013-7-3 17:52:55

去個萬人自助餐,200thb一位,咩都有得食同飲。。。。位置o係去清邁大學嗰條路。。。參觀白廟(一日團包埋)。。。。玩jungle fight好刺激,或者報名學煮泰菜。。。。。記得報團講價。。點都平少少。。。。租電單車多數200thb一日,租之前要驗清楚車有無花到,做按摩嗰度比曼谷仲平。。。。好似$150至180一小時,古城好似無乜夜生活。。d鋪頭好早就關門。。。

• caracol 2013-7-5 11:26:50

delete... sorryy

• chiojohn 2013-7-15 00:07:32

叢林飞索很刺激的。

• chiojohn 2013-7-15 00:10:09

http://cheevaspa.com/zh/spa-packages
    www.treetopasia.com/m/chiang-mai
    好似几好咁,我下年二月都去。