我的收藏
版主
申請
開區
申請

食狗瘋狂,因為大陸D狗更瘋狂!

• 耳邊風 2013-6-28 15:36:04

之前山西一单未死得.
    咁快又加多单命案

• 網事如煙 2013-6-28 15:45:06

水仙花 發表於 2013-6-28 15:31
    所以係街見到的比較大架狗我都會揾路走.............

生活當中已經好多事要讓路,
    見到狗都仲要讓路,真喺壓力山大!

• Joe87 2013-6-28 15:50:19

全世界曰日都有兇殺案、斬人案。難度人類比狗還要兇殘?

• Joe87 2013-6-28 15:55:44

人類咪一樣有癲狗、兇殘起上來比野獸恐怖得多。

• 大猿人 2013-6-28 16:03:48

係d愛狗人士心中,狗命始終俾人命重要 !!!

• Joe87 2013-6-28 16:21:18

起碼狗吾會發動戰爭,你睇下人類發動左幾多場無爲戰爭,死左幾多人。講兇殘人類比狗不知兇殘幾多倍。

• blaire 2013-6-28 16:25:12

網事如煙 發表於 2013-6-28 15:32
    咁點解你要養狗你唔返大陸養,返大陸養咬親人,你仲唔洗咩飛!

狗咬人係主人唔識教,我識教我d狗,點解要去大陸個d唔文明唔愛護動物嘅地方。個d人食狗、人食人都唔犯法嘅地方都係適合你地呢類人住多d!

• Joe87 2013-6-28 16:27:40

其實最無資格話狗兇殘就係人類。

• 公字 2013-6-28 16:29:32

垃圾標題垃圾邏輯!

樓主唔去精神病院開餐!

• jjmsy 2013-6-28 16:29:36

然則上怕狗都係人類嘅錯?

• Joe87 2013-6-28 16:34:03

狗都好怕,怕銀包無錢好過。

• jjmsy 2013-6-28 16:36:20

果然真係人類嘅錯...

• 水仙花 2013-6-28 16:38:50

網事如煙 發表於 2013-6-28 15:45
    生活當中已經好多事要讓路,
    見到狗都仲要讓路,真喺壓力山大!

都吾係咁講架,因為始終係禽獸吃虧架係自已,咪讓下佢囉...........

• 網事如煙 2013-6-28 17:07:11

blaire 發表於 2013-6-28 16:25
    狗咬人係主人唔識教,我識教我d狗,點解要去大陸個d唔文明唔愛護動物嘅地方。個d人食狗、人食人都唔犯法 ...

我之前已經講過呢句說話:“其實我都理解,點解D狗主可以唔理隻狗
    有得佢亂嚟,你咪成日聽聽埋埋話咩,“狗有靈性咖”,哦D狗喺神仙,俾人仲聰明?
    人類通過講人話嚟溝通,話唔好強姦我吖~!!個人都唔會聽你話,何況狗喺畜生,根本唔識得聽人話!
    所以,好多狗主唔喺唔想理隻狗,喺跟本冇辦法理得佢掂囖!”
    狗唔喺神仙!

• 莽民 2013-6-28 20:06:57

水仙花 發表於 2013-6-28 15:08
    係街見到的狗千萬吾好同佢有眼神接觸,佢以為你對佢有敵意.............

如果見到靚女呢...