我的收藏
版主
申請
開區
申請

食狗瘋狂,因為大陸D狗更瘋狂!

• onicapigpig 2013-7-1 16:49:26

睇黎都好多澳門人唔鍾意狗.

• photochip 2013-7-1 17:00:36

抵制廣西食狗節

• 密密 2013-7-1 17:36:28

onicapigpig 發表於 2013-7-1 16:49
    睇黎都好多澳門人唔鍾意狗.

只是個別人種, 不喜歡狗而已

• onicapigpig 2013-7-1 18:00:24

密密 發表於 2013-7-1 17:36
    只是個別人種, 不喜歡狗而已

都幾極端化.

• 亞當絲襪 2013-7-1 21:32:51

onicapigpig 發表於 2013-7-1 18:00
    都幾極端化.

絕對喺極少數較為冇腦嘅極度厭狗人士!!!

• onicapigpig 2013-7-1 21:34:28

亞當絲襪 發表於 2013-7-1 21:32
    絕對喺極少數較為冇腦嘅極度厭狗人士!!!

明解明解

• flavianet9278 2013-7-2 04:49:00

養狗要負責任

• 阿奇哥 2013-7-3 03:14:52

photochip 發表於 2013-7-1 17:00
    抵制廣西食狗節

就 憑 你 ?

• sou.milly 2013-7-3 11:32:01

藏獒只對主人忠心.. 對任何人都好惡..  

• sou.milly 2013-7-3 11:32:20

藏獒只對主人忠心.. 對任何人都好惡..  

• megaguirus 2013-7-4 13:08:04

Joe87 發表於 2013-6-28 16:21
    起碼狗吾會發動戰爭,你睇下人類發動左幾多場無爲戰爭,死左幾多人。講兇殘人類比狗不知兇殘幾多倍。 ...

你穩自己(人類)同狗比較啊?

• flavianet9278 2013-7-4 18:15:49

其實人類才是最殘酷的

• urchin 2013-7-7 01:52:49

如果本意係要其他人尊重生命,少殺生或者不必要殺害,我覺得好多網友都岩
    但係睇返咁多個帖,其實好多所謂網友都咬住一個問題
    食狗既就係垃圾,吾食就最岩
    我去年買了個表!!
    某幾個所謂愛狗人士,口口聲聲又佛法又論文講出黎
    狗係人類最忠心既朋友,狗比其他動物優勝,狗又呢樣果樣
    其實一路都無人話要推反法例支持食狗
    只係想講比你班"狗人"聽~~狗同其他生命一樣架咋
    你食雞鴨鵝牛羊既時候,或者你殺佢地去餵你隻狗既時候
    你都殺個人黎填肚無分別架~~口口聲聲道德管控點解吾食人~
    你吾食吾因為你高尚,係因為你班契弟未捱過苦咋
    你試過一年有十個月都要食菜粥未呀?
    你識過一年得一次有肉食未呀?
    我自己吾食狗肉,我亦都吾鐘意人地食
    但係吾會好似某兩個口口聲聲得把死口既
    淨係識得斷章取地回人post既網友咁
    將狗立係同人一樣既位置上,
    甚至企圖將狗描繪得比人還要高尚
    畜牲始終係畜牲,豬牛狗羊馬雞鴨鵝蛇蝦無分別
    你要鬧人地吾反對食狗?點解你反問自己點解仲食肉
    吾係支持吾支持既問題,相信好多呢度既小朋友連狗肉咩樣都吾知
    我經歷過,上一刻仲活生生既狗,係你面前嗚嗚兩聲就無左既時期
    你既選擇就只有食,定吾食
    所以我到而家都吾會食,亦都吾鐘意人食
    但係我吾會好似你地咁,將狗當做係同自己平起平坐既生物
    立其言,先自省,麻煩各位
    P.s. 出得呢帖預左比人插,但係吾該你地回文果陣,睇清楚先~吾好再選擇性失明
           仲有,狗咬人,人食狗,人殺人呢D野,日日都發生,幾位愛狗既"狗人"
           你愛狗,吾係人人都需要好似你地咁,同埋,由始至終呢個都係人領導既社會