我的收藏
版主
申請
開區
申請

+ 新開Cafe中招大募集!!!(歡迎不斷加入新店) +

• 太田 2013-8-1 12:00:01

d23g14k6 發表於 2013-7-31 20:25
    點解個個都提新開的?
    點解冇人提吓下環街 萊茵咖啡呢?
    價錢冇你哋所講既貴, 咖啡味道十足, 咖啡粉份量夠,  ...

萊茵杯咖啡對我來說是全澳門最正的!價錢又合理。

• openjack 2013-8-1 12:22:23

newmami 發表於 2013-8-1 09:20
    我自己習慣:
    1. 想食有水準的, 去五星酒店, 有質素, 有服務, 環境好.
    2. 想簡單飲杯咖啡, 去星巴克.

酒店既話有邊幾間可以推介? 價錢又合理

• 老陳 2013-8-1 15:54:39

openjack 發表於 2013-8-1 12:22
    酒店既話有邊幾間可以推介? 價錢又合理

GRAND HYATT...

• danny839 2013-8-1 23:08:48

老陳 發表於 2013-8-1 09:19
    https://www.facebook.com/pages/Cakez-Cafe/337324272944708

THX~~~

• 老陳 2013-8-2 09:36:44

太田 發表於 2013-8-1 12:00
    萊茵杯咖啡對我來說是全澳門最正的!價錢又合理。

好似見一排都好多網民力推...o野食方面如何o架...???有機會去試試先...

• banjo824 2013-8-2 17:36:21

萊茵非洲雞意粉好好食,可惜吾再做!(侍應姊姊同我講)
    又坐得舒服,靜靜地,吾怕一大堆年青人,我好怕嘈!

• 極品 2013-8-2 17:55:37

赤板 都可以既D 食物..COFFEE就一般了..

• 極品 2013-8-2 17:57:05

banjo824 發表於 2013-8-2 17:36
    萊茵非洲雞意粉好好食,可惜吾再做!(侍應姊姊同我講)
    又坐得舒服,靜靜地,吾怕一大堆年青人,我好怕嘈 ...

萊茵 D野食真係唔坐..細細地環境OK~

• 太田 2013-8-2 22:55:07

老陳 發表於 2013-8-2 09:36
    好似見一排都好多網民力推...o野食方面如何o架...???有機會去試試先...

食物有意粉,簡式西餐,意粉並非茶餐廳類,有自己特色,味道中上+價錢合理,是會讓人回頭的餐廳。有時間去試下,再聽你分享意見!

• rhonda_eel 2013-8-3 01:23:38

可以回頭嘅: 卡夫卡, Cakez, 艾菲兒, 萊茵, Treecafe
    小泉居路線, 同cafe全無關係: 東西南北
    咖啡麻麻, 蛋糕OK: 大興街某外賣店(唔記得咗個名, 唔係園子)
    齋賣咖啡又好掂嘅: Terra
    伏味濃: M&S
    伏王之王: 湖畔冇得輸, 咖啡, tea set, 侍應, 冇樣掂

• 紅塵過客 2013-8-3 03:39:34

萊因又係我飯堂 d咖啡真係好得! 食物都唔錯!

• caristo 2013-8-3 04:50:21

講真,就新開而又算係一試可以再試既果幾間黎講,d價錢都差唔多拍得住大酒店d cakeshop/cafe,你會點樣選擇?

• sa213147 2013-8-3 15:35:22

M&S...我都去過...係完全中伏...
    佢ge CHOCOLATE BROWNIE...硬到要用刀叉切...
    意粉GE感覺好似整好咗再加熱...最無誠意係佢GE咖啡...
    用外賣杯...一D都唔環保...可能係我唔識欣賞...
    同埋一D都唔平...侍應好似趕客咁...

• Elmo... 2013-8-3 19:47:44

快子基瑪麗咖啡,食rubbish 冇分別
    冇樣掂

• 望下你後面 2013-8-3 20:58:48

湖畔咖啡勁難食, 又勁貴...痴線