我的收藏
版主
申請
開區
申請

老陳:只有白痴先信(老陳食評)係廣告,只準讚不準彈!

• hardlytree 2014-12-3 10:07:42

咁即係信唔信得過ga???

好似幾吸引咁wo...

• hapikmnr1 2014-12-23 13:27:12

無料扮四條,又要威又要戴頭盔。哈哈

• 白龍神 2015-2-17 01:03:53

mooncyy 發表於 2014-9-6 16:08
    其實我睇老陳嘅食評,無非都係信得過佢,睇佢介紹邊d又平又好食,又唔係想搵交嗌,我講左句問句佢就禁左我 ...

唔比X架.你唔知?一定要話好食同正~

• mooncyy 2015-2-22 02:58:39

白龍神 發表於 2015-2-17 01:03
    唔比X架.你唔知?一定要話好食同正~

而家知.....唉

• 白龍神 2015-2-22 11:05:25

mooncyy 發表於 2015-2-22 02:58
    而家知.....唉

知佢PK???

• benny_lsw 2015-2-22 11:14:03

係老陳食評話唔好食的回覆來來去去得三個
    1. 你(澳門人)唔識食,食唔慣人地D正宗野,係你的問題
    2. 舖頭可能會失手,佢尋日食係好食唔代表你今日去食係好食,所以係舖頭問題
    3. 你搞事,封鎖你

• 茜畸空 2015-3-4 22:56:50

佢仲係咁小朋友,唉,eq咁低點做食評家,寫得再叻都冇用﹗

• scofied 2015-3-14 19:25:45

賣唔賣廣告賺幾多稿費,有無周邊利益咁又點????
    人地老陳係有用心用力去寫報告架,呢D咪就係社會貢獻的其中一種羅!!!
    如果咁都要攞來吵吵罵罵的,以後邊個重敢出來寫呀??????用冷暴力來搞文化大革命呀??

我明白老陳你的感受,但罵人白痴又真係激左D,要取悅所有人係冇可能架,唔理就係最好的反應,唔好放棄呀!!加油!!!胸懷!!!

• mikehoi 2015-3-22 11:49:13

茜畸空 發表於 2015-3-4 22:56
    佢仲係咁小朋友,唉,eq咁低點做食評家,寫得再叻都冇用﹗

你這麼有料出來寫食評啦,白痴

• mikehoi 2015-3-22 11:53:12

成曰出來說人家食評差,有料自己出來寫,一係不要看人家食評,說人㸃㸃,都on 九九

• 茜畸空 2015-3-29 18:53:48

mikehoi 發表於 2015-3-22 11:49
    你這麼有料出來寫食評啦,白痴

唔好意思,我只是有eq而沒有寫食評的料,我亦從來沒有講過自己好識食同好識寫;只是既然他拋得頭公開寫得食評就應該有面對不同聲音的氣量,奈何這麼多年來這方面一直沒有改善,所以才會引起部份人包括我在內討厭他這缺點,要是能夠改善容人之量,相信反對聲音一定有減冇增,不過若果與人為敵是他的嗜好,那就另當別論﹗

• mokmonkey 2015-7-21 14:08:09

茜畸空 發表於 2015-3-29 18:53
    唔好意思,我只是有eq而沒有寫食評的料,我亦從來沒有講過自己好識食同好識寫;只是既然他拋得頭公開寫得 ...

中肯

• 加實多 2015-11-6 02:56:16

....

• reinan 2016-3-16 23:53:44

個人口味不同⋯

• bonepork 2016-6-29 15:03:53

其實不是老陳問題,因為D食店一見到老陳來,真材實料,其他客可能就..............,呢D香港好多名食評人都如此.澳門人一向以慢功出細貨,但人多了,水準大幅下降是很常見,所以有很多舊派食店都是賣晒就算,因為做得多,水準未必保持到.但以現在澳門的租金,不多做生意,不如租個鋪比人算.所以很多名店其實經常轉手,不是熟客,你不會知.同埋,每個人口味不同.食評一向是參考.