我的收藏
版主
申請
開區
申請

老陳:只有白痴先信(老陳食評)係廣告,只準讚不準彈!

• benny_lsw 2013-7-30 21:33:23

老陳 發表於 2013-7-30 16:53
    唔係啊...要畀D新手睇...因為試過有次係朋友o既朋友...真係新手睇o左forum就當真係廣告...(唔澄清...就會 ...

其實我想知老陳你之後個專欄係咪都要繼續係CTM寫??
    呢度完全無人管,賣buffet戈D帖佔左成版都無人理,已經完全變晒質~有無考慮過轉去其他地方寫?由得戈D人自己係呢度睇廣告

• 小蜜蜂女 2013-7-30 22:42:08

我都好LIKE睇老陳D介紹~~~~十卜老陳~~~~

• Small Potato 2013-7-30 23:14:32

老陳兄,咪理果啲癈物啦,你嘅努力,你嘅客觀分析,我地系有目共睹嘅。
    你系澳日嘅專欄我都有追嘅,唔通外國嘅食店都搵你賣廣告咩?
    我懷疑佢地唔知系咪果啲唔合格食店嘅打手。

老陳,支持你。

• bluejenny 2013-7-30 23:20:03

Small Potato 發表於 2013-7-30 23:14
    老陳兄,咪理果啲癈物啦,你嘅努力,你嘅客觀分析,我地系有目共睹嘅。
    你系澳日嘅專欄我都有追嘅,唔通外 ...

KKKK...我邪惡D想想,亦多謝D膠人,等大家亦知有幾多人支持老陳,但這帖並非食評,回太多D膠人會囂,等它自然沉最好

• 黑市場 2013-7-31 00:23:28

嘩,好大陣酸味,妒忌心重到~

• kkchoi28 2013-7-31 01:54:47

先不用理老陳的食評是否廣告,你看呢區如果沒有老陳發帖。其他發帖者的食评內容真係好無聊。
    仲要發一個十年也會爭論的問題(包括名食家蔡瀾,唯靈等也給記者問過),問黎都冇價值,明眼一睇已知針對人,發帖那位人兄真係小朋友作業。所以這一年都少係呢區逛了。

• momartinchoi 2013-7-31 06:58:25

其實究竟發呢個帖ge用意係咩呢???人地鐘意睇老陳ge帖去老陳介紹ge地方有得罪你???老陳係咪賣廣告同你有好大關係???你覺得老陳介紹d野唔好食就代表所有人都覺得唔好食???

• jojoman 2013-7-31 09:03:18

我真心覺得lee類型topic好無聊~~·我系支持老陳嘅~~~
    中意嘅啱自己嘅咪認真睇完去試lor,唔中意唔啱嘅咪當隨意瀏覽下,無必要成日糾纏系咪廣告系咪為賺錢~~
    如果咩都系為賺錢為打廣告,咁lee個社會真系十分欣欣向榮經濟騰飛lor...

• 老陳 2013-7-31 09:36:20

bluejenny 發表於 2013-7-30 20:20
    終於入到食評區,成個多月入吾到,老陳的介紹當然唔係廣告,我也試過佢介紹的,大部份我和朋友一起試過也比讚, ...

多謝留言...

我都好希望版主可以做返D o野...令個forum風氣健康D...

• 老陳 2013-7-31 09:42:15

benny_lsw 發表於 2013-7-30 21:33
    其實我想知老陳你之後個專欄係咪都要繼續係CTM寫??
    呢度完全無人管,賣buffet戈D帖佔左成版都無人理,已經 ...

你好...!!! 聽日凌晨就會見街...係新o既blog(同時可翻閱舊稿)...作風會有D改變...會加強讚同彈o既分別(因唔少讀者誤會我所有圖o既食物都讚...而冇睇真D分析)...

依然係CTM提供平台...網址我會於faebook page 公佈...

其實好早就有想過...唔將專欄o既稿copy來forum...所以就搞o左faebook page...慢慢儲人...而家o個度儲o左一萬人...o個度o既人留言都係真心討論...有意思得多...

如果CTM負責人再由得forum咁多食店自post o既廣告...我覺得再嚴重D真係會冇人再想來...CTM方面真係要諗諗...

• 老陳 2013-7-31 09:45:59

Small Potato 發表於 2013-7-30 23:14
    你系澳日嘅專欄我都有追嘅,唔通外 ...

多謝支持...!!! 多謝捧場...!!!

澳日o既專欄係心血之作...好高興你有追...多謝...!!!

• 老陳 2013-7-31 09:47:26

其他o既帖我唔逐一回覆了...一次過在此說句多謝...衷心的...

就讓此topic沉底吧...

• michaeltam 2013-7-31 13:48:39

俾埋我入黎支持下先沉落去.
    在我的理解上,老陳兄應該係無收過食店老闆錢而推介, 講收錢最貴係食神肚肚.影張相放係門口都唔平.
    因為現時澳門食店生意興旺, 做推介目標客戶一定係旅客, 若靠做本地客根本只可以賺份人工.
    老闆也沒有閒錢攪這種東西.
    我不是說老陳兄沒有旅客fans, 而是老陳兄的fans 我想澳門人還是佔大多數.

起碼係本土黎講, 叫 澳門食聖
    當之無愧   

• Sevenyeah 2013-7-31 14:25:42

老陳食評, 參考價值非常高,仲週時發掘新店,雖然有時未必啱口味,仍然值得支持!

• 老陳 2013-7-31 16:50:41

Sevenyeah 發表於 2013-7-31 14:25
    老陳食評, 參考價值非常高,仲週時發掘新店,雖然有時未必啱口味,仍然值得支持! ...

(POST埋呢次就由佢沉底)

最唔抵係呢樣...明明D食店係我去發掘出來...但如果話我賣廣告...即係間接侮辱我發掘食店o既能力...

再者...我要分幾多去光顧...花錢去食...先儲得齊D食物相...同埋問夠老闆o野問題(好多時太忙o既店係直情問都問唔到)...

如果係廣告...我駛鬼咁辛苦分幾次影...又分幾次去問料...???

如果係廣告...我就581間影過相o既食店全部出稿賺到癲啦...點解要揀選過值得出稿先出稿...(約4間先有1間唔中伏唔難食而值得出稿)

仲有...如果係廣告...我就狂接D放題日本菜、任食燒肉、buffet等等去做啦...呢D一定受歡迎...(細心的話...應會發現我係唔講以上o既o野食...就係因為我唔贊成呢D食法...因為係製造超級多廚餘的)

所以得罪都要講多次...咁都依然覺得老陳係賣廣告的話...真係白痴...我亦唔歡迎呢D人睇我食稿...

如果只為過癮而惡言誹謗...小心有報應...人在做...天在看...