我的收藏
版主
申請
開區
申請

小學女教師粗口可以有咁多的威力

• baggiochan 2013-8-5 10:22:10

深溫 發表於 2013-8-4 22:34
    真係唔明點解支持林老師講粗口
    要帶西藏旗台灣旗去fing囉
    啲人成日話共產黨唔接受批評

無所謂啦, 建制派既然今次選擇站向道德高地, 下次只要佢地做左D隨地吐痰或者公眾場合NEW鼻屎等行為, 民主人又有位入佢地了.

• 大醉俠 2013-8-5 10:24:42

羅國輝神父﹕她只是善意的過火

因罵警而備受壓力的林慧思老師,原來日前曾向天主教羅國輝神父求助,羅神父了解整件事後,認為她的用語確是粗鄙,「但粗鄙都有程度之分」,相對她只是出於對不公義的憤慨,出言不遜是「善意的過火」。他批評有些人對林老師作文革式的批評,「比起一句憤慨鮋說話,對社會遺害更大!」

曾將李嘉誠與魔鬼相提言論的羅國輝神父,與林老師並不認識,上周初他接到林的電話,對方顯得很擔憂,「林老師打畀我,話校監想見佢,佢喊,好驚,話無勇氣見校監」。羅說﹕「我當時勸勉佢,話事件發生鰦,唔緊要,最緊要有勇氣面對。對話中我直覺覺得佢係好善良的人。」

對於林老師被批評立壞榜樣,他說:「佢已經道歉了,無話自己『論盡』,仲想點呀?」他希望林老師得到安慰,同時繼續保持做教師應有的正義感,輿論亦不要再批判她個人,文革式的清算更為不該,「貼大字報、文革式對某人清算,比起一句憤慨的說話,對社會遺害更大!」

http://news.mingpao.com/20130804/gcb1.htm

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 10:42:31

深溫 發表於 2013-8-5 09:43
    因為林老師係F?ck執勤中o既警察
    你啲為辯而辯越來越退步啦
    0分~失格~next~~

哈哈,
    1)以粗口罵的警員的情況, 時時都發生, 況且林老師只係簡單一句“WTF”, 相比其他人實屬小野。
    2)記不記的ANIMA 掌國摑警員事件, 點解公會不責罵呢, 係咪講粗口嚴重過出手打人?

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 10:43:46

cwh2008 發表於 2013-8-5 08:42
    林老師以後被自己D學生用粗口回應都冇得出聲,佢今次捉蟲鳥.

她已經就事件道歉!

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 10:44:55

baggiochan 發表於 2013-8-5 09:22
    兩邊都是食飽飯無野做等..........

實情係一邊是食飽飯無野做, 以為蘋果誤報就以為單野有位入, 點知最後捉蟲!

• Paris.bb 2013-8-5 10:46:42

兩派勢力擺林老師上枱

• brianbryan 2013-8-5 10:52:03

將老師等同聖人,不能犯錯。
    將林老師拉上道德高地,肆意揉躪。可悲啊!

• b4boy 2013-8-5 10:53:16

深溫 發表於 2013-8-4 22:34
    真係唔明點解支持林老師講粗口
    要帶西藏旗台灣旗去fing囉
    啲人成日話共產黨唔接受批評

偽民主派貫用技倆, 總之乜都先屈你係公產黨先..... 你唔好理, 一大班白痴仔一聽到反共就會出來, 唔會用個腦諗下到底有乜關係, 同以前紅衛兵無乜分別, 一樣甘低b

還有, 個"支持警察執法"簽名會, 大家有再深入了解一下的可能知道, 據當日希望到場支持簽名會的香港網友所講, 外圍全部被偽民主派的人封實晒, 叫佢地借過想入去簽個名都唔比唔理你, 呢種就係港式民主啦,

只有偽民主派可以搞活動可以搞抹黑, 其他對立意見想搞個簽名會都被呢班無恥的"民主戰士"封殺圍睹, 誅殺任何異見

呢種就係澳門劇社想積極效法的港式"民主"了, 只是一班無恥之徒!

• b4boy 2013-8-5 10:54:19

brianbryan 發表於 2013-8-5 10:52
    將老師等同聖人,不能犯錯。
    將林老師拉上道德高地,肆意揉躪。可悲啊!

偽民主派每日都用呢招誅殺異見人士

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 10:57:48

b4boy 發表於 2013-8-5 10:53
    偽民主派貫用技倆, 總之乜都先屈你係公產黨先..... 你唔好理, 一大班白痴仔一聽到反共就會出來, 唔會用個 ...

青關會係MUD野組織??

• b4boy 2013-8-5 11:00:08

baggiochan 發表於 2013-8-5 10:22
    無所謂啦, 建制派既然今次選擇站向道德高地, 下次只要佢地做左D隨地吐痰或者公眾場合NEW鼻屎等行為, 民主 ...

終極形態!

唔出聲? 甘無禮貌你無資格做特首/議員/高官/xxx
    再在生果報登佢頭版

• b4boy 2013-8-5 11:01:01

大醉俠 發表於 2013-8-5 10:24
    羅國輝神父﹕她只是善意的過火

因罵警而備受壓力的林慧思老師,原來日前曾向天主教羅國輝神父求助,羅神 ...

神棍應該專注於自己的事業, 又想復興教政合一?

• b4boy 2013-8-5 11:01:37

Mac Au(麥歐) 發表於 2013-8-5 10:57
    青關會係MUD野組織??

新澳門劇社係mud組織??

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 11:08:30

b4boy 發表於 2013-8-5 11:01
    新澳門劇社係mud組織??

關心民生和民主的組織, 可以講係政治組織。

青關會議是什麼組織?

• 寶玉哥哥 2013-8-5 11:08:48

miss lam都幾無奈,一黎佢講粗口都冇諗過有人影左仲放埋上網,二黎兩邊勢力借miss lam不停咁攪事,miss lam想低調都唔得