我的收藏
版主
申請
開區
申請

小學女教師粗口可以有咁多的威力

• 深溫 2013-8-5 11:11:19

baggiochan 發表於 2013-8-5 10:22
    無所謂啦, 建制派既然今次選擇站向道德高地, 下次只要佢地做左D隨地吐痰或者公眾場合NEW鼻屎等行為, 民主 ...

道德高地呢招係犯民先用
    梁錦松一句有咁耐乜乜物物
    畀人插到飛起
    波叔飲完啤酒揸車飲幾多都冇人肯定
    報紙就追足幾日
    淨係六四呢個道德高地都霸咗咁多年啦
    阿學生會會長講兩個唔啱聽
    都畀人批到落台
    呢鋪算係獲利回吐~

• chaiwawa 2013-8-5 11:13:27

b4boy 發表於 2013-8-5 11:01
    神棍應該專注於自己的事業, 又想復興教政合一?

佢系神棍?

• 深溫 2013-8-5 11:16:21

Mac Au(麥歐) 發表於 2013-8-5 10:42
    哈哈,
    1)以粗口罵的警員的情況, 時時都發生, 況且林老師只係簡單一句“WTF”, 相比其他人實屬小野 ...

哈哈哈哈哈
    粗口罵警時有發生
    咁你知唔知鬧完之後有咩後果
    唔知你自己去試下
    去香港搵個警察用粗口鬧下佢
    試完返嚟話畀大家聽
    同樣姪女打完差佬有咩後果
    判得輕又有咩反應
    但而家就係因為有人恃住政治立場
    動不動就話你政治檢控政治打壓
    搞到犯咗事好多時都唔拉人
    所以用粗口鬧差佬都冇事
    先激到有人出嚟吠~

• 長大做貪官 2013-8-5 11:18:56

深溫 發表於 2013-8-4 22:34
    真係唔明點解支持林老師講粗口
    要帶西藏旗台灣旗去fing囉
    啲人成日話共產黨唔接受批評

一代不如一代,禮儀文化由老師摧毀...呢代香港人將來都係同強國人一樣咁乞人憎

• b4boy 2013-8-5 11:24:47

長大做貪官 發表於 2013-8-5 11:18
    一代不如一代,禮儀文化由老師摧毀...呢代香港人將來都係同強國人一樣咁乞人憎 ...

老實講, 部份香港人真係乞人憎過強國人
    強國人只是教育問題, 你可以同佢地拆話性本善, 賴生活境境等等, 因為人太多, 不是每個人都有機會接受好的教育
    但香港人? 相信絕大部份都授過高等教育, 所以是明知而故犯, 本質是惡了....

• 深溫 2013-8-5 11:25:42

粗口唔知點解突然高尚咗
    咁多人出嚟撐認為冇問題
    咁唔知點解粗口戲列為三級冇人反對
    點解討論區唔畀講粗口冇人反對
    唐英年一句吊吊fing 都畀人fing 到頭甩
    你試下今晚衝上雲霄sam哥講粗口睇下有冇人投訴~

• baggiochan 2013-8-5 11:26:37

深溫 發表於 2013-8-5 11:11
    道德高地呢招係犯民先用
    梁錦松一句有咁耐乜乜物物
    畀人插到飛起

呢個道德LOOP睇來都會繼續落去

• baggiochan 2013-8-5 11:28:17

b4boy 發表於 2013-8-5 11:00
    終極形態!

唔出聲? 甘無禮貌你無資格做特首/議員/高官/xxx

吳區甘死得得, 唔梳頭見人, 無禮貌

• 咩李老闆 2013-8-5 11:34:15

一代不如一代,禮儀文化由老師摧毀...呢代香港人將來都係同強國人一樣咁乞人憎 ...

所以香港報章成日刻意大字標題報導內地衰嘢,增加反內地聲音,製造中港兩地矛盾,同安倍故意激發中日矛盾一樣,政黨混水摸魚得選票...其實呢次咪顯示五十步笑百步..

• b4boy 2013-8-5 11:36:18

baggiochan 發表於 2013-8-5 11:28
    吳區甘死得得, 唔梳頭見人, 無禮貌

簡直係無人性! 最衰生果報唔登佢頭版, 經常傷害他人眼球和腦部神經!

• 深溫 2013-8-5 11:38:08

老師要品格高尚係幾千年o既華夏文化呀
    千祈唔好破壞
    如果老師可以用個人身分講粗口
    咁特首以個人身分僭建都唔使落台啦~

• b4boy 2013-8-5 11:38:12

深溫 發表於 2013-8-5 11:25
    粗口唔知點解突然高尚咗
    咁多人出嚟撐認為冇問題
    咁唔知點解粗口戲列為三級冇人反對

偽民主=反智

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 11:40:21

深溫 發表於 2013-8-5 11:16
    哈哈哈哈哈
    粗口罵警時有發生
    咁你知唔知鬧完之後有咩後果

粗口罵警有咩後果?
    我當然不會無啦啦罵人啦, 就萛不犯罪, 都會被對方拉去青山做檢查。

警察係執法不公, 有退休(準退休)警察公站台聲援批評林老師。並發訊息要求在警支援。

• 深溫 2013-8-5 11:40:37

當年梁漢文直播講粗口漏聲都畀人雪咗成年~

• Mac Au(麥歐) 2013-8-5 11:41:35

香港一代才子黃霑, 係咪好斯文唔講粗口?