我的收藏
版主
申請
開區
申請

點解你想做政府工?

• boy66371538 2014-2-21 11:39:32

最鐘意有特權,你懂的

• gadino 2014-3-2 02:16:03

其實係假期呢樣都WIN啦~~

• cyt01150 2014-3-3 17:23:20

boy66371538 發表於 2014-2-21 11:39
    最鐘意有特權,你懂的

特權?
    比人駡既特權就有...

• gordon仔 2014-4-4 12:30:35

依家澳門打工為GE就係買樓,政府工人工高福利好,又穩定,升職快,加人工都快........

• waiwaiwai3 2014-4-9 17:29:47

gordon仔 發表於 2014-4-4 12:30
    依家澳門打工為GE就係買樓,政府工人工高福利好,又穩定,升職快,加人工都快........ ...

人工高??...考到430就係...唔係GE話260..做緊份工GE都係呢個數...轉工仲加得多...唔明點解D人話政府工年年加人工...但加埋加埋都唔夠跳一跳槽..福利好就係真GE...

• come_baby 2014-4-19 02:26:43

gordon仔 發表於 2014-4-4 12:30
    依家澳門打工為GE就係買樓,政府工人工高福利好,又穩定,升職快,加人工都快........ ...

195捱夜工,勁多人唔去,捱到幾多年夜呢?

• come_baby 2014-4-23 00:59:48

hiphoptata 發表於 2013-11-21 13:06
    和諧???如果上司包庇D契仔契女, 絕對唔會和諧~~
    公苦工=是非多!!!
    唉......

契仔契女優惠多,是非辣撻真柯個 啊

叻,識飛就多做多錯,啱係必須既,多野多(一人工作幾人量喔)到錯就係無能力,契仔契女做少少少,辛苦俾下同僚做啦,無錯評高分又升得快過你喔!唔準你內部講是非,何況外面想出聲講。辛苦只俾往裡面啊,因為人工包埋既啦,否則出動打手圍剿埋你,十個人十個大話故仔壓你一個果陣,忍唔住就收聲走去無人地方大喊囉

• 星願 2014-4-24 10:25:55

come_baby 發表於 2014-4-23 00:59
    契仔契女優惠多,是非辣撻真柯個 啊

真唔明白,閣下不斷危言聳聽的意義是什麼
    有時間的話,不如專心準備考試比較實際
    如果認為不公平,可以投訴表達訴求

• sieg417 2014-4-24 14:01:27

星願 發表於 2014-4-24 10:25
    真唔明白,閣下不斷危言聳聽的意義是什麼
    有時間的話,不如專心準備考試比較實際
    如果認為不公平,可以投 ...

無錯…睇到佢d內容真係無言…左問右問… 如果真係有路透都唔路透比佢啦…

• come_baby 2014-4-24 18:31:39

一班契仔/契女/打手又出動!某某作到左問右問引人發笑啊真係,唔知你地點識契爺,斷估唔會又係靠父母問路,呵呵⋯⋯

• sieg417 2014-4-24 21:17:44

come_baby 發表於 2014-4-24 18:31
    一班契仔/契女/打手又出動!某某作到左問右問引人發笑啊真係,唔知你地點識契爺,斷估唔會又係靠父母問路, ...

救命...你左問右問係本人自己睇依區D帖睇總結返黎GE姐...你敢話你冇依幾個區留帖問野???稍後有留意依個區GE人應該會見到你GE唔少帖啦...我真係睇到都覺得又問依D??...
    算啦...言論係自由的...大家有眼睇... 你講飽佢啦... 反正你都話依度其實成班人都係打手黎架...滿意未 =.=   

• 星願 2014-4-24 23:22:10

sieg417 發表於 2014-4-24 21:17
    救命...你左問右問係本人自己睇依區D帖睇總結返黎GE姐...你敢話你冇依幾個區留帖問野???稍後有留意依個區 ...

好怕呢類人上門比功夫

• come_baby 2014-4-24 23:35:27

sieg417 發表於 2014-4-24 21:17
    救命...你左問右問係本人自己睇依區D帖睇總結返黎GE姐...你敢話你冇依幾個區留帖問野???稍後有留意依個區 ...

此問不同彼問,有人想引入想到某類,係唔係打手歌就果班人自知既

• come_baby 2014-4-24 23:37:09

星願 發表於 2014-4-24 23:22
    好怕呢類人上門比功夫

只怕無人上門,你自耍自樂,假想敵太多啦喺咩十個

• sieg417 2014-4-25 00:10:44

come_baby 發表於 2014-4-24 23:35
    此問不同彼問,有人想引入想到某類,係唔係打手歌就果班人自知既

可能 come_baby 依個號帳有幾個人使用啦… 咁先合理解釋到你一時30歲出面做倉務員一時又變做政府195再加上其他言論…小弟只上開上班一族幾個版塊…始終感覺十分奇怪姐…不過反正已經都被你變做打手啦…對於咁多咁煩ge言論提問就以後唔click唔去睇同覆啦…只能感嘆閣下想像力太高…為左配合你…依家做下打手又有咩所謂wo…