我的收藏
版主
申請
開區
申請
Boston12345678
加入日期:2014-2-27
流動積分:64
查看 24841 回覆 35
按讚 0 按彈 0

黑店、媽閣恆x車行

• 之前係媽閣聖馬沙利羅對面間恆x車行買左部車!揸左兩個幾月發覺部車吾多鐘意諗住換車、係第二間車行見到有部車幾鐘意、諗住套車!一問、發覺係恆x車行買嗰部車原來係套牌車(因為吾係太過識車無睇登記摺)、差成幾萬蚊!即刻同佢理論、起初都話九折收番、第二日去到就話吾收仲要話擺明(洞)你、做生意做到gam、不如咪做啦!之前同啲朋友傾過計、發覺有啲朋友都賴過野、所以請大家小心!

0 0
  • mcse2k_i 2014-2-27 17:30:08

買二手車都係問多D, 小心D好

• Hennessyvsop 2014-2-27 17:48:53

套牌車系點? 請指教

• Boston12345678 2014-2-27 18:09:22

Hennessyvsop 發表於 2014-2-27 17:48
    套牌車系點? 請指教

比喻部車係本身mm牌嘅,後來就換個mr牌囉!!有啲車行就博你吾睇登記摺,咪當mr牌價錢買俾人囉!啲人真係吾驚臨走個幾年有報應ga wo!!

• EDR 2014-2-27 18:17:41

你有無問佢幾年車,如果佢講既同登記摺唔同即係詐騙

• Boston12345678 2014-2-27 18:36:00

問過哂啦!佢夠話九折收番啦丶第二日咪又係好大聲講吾收丶可以告佢違反口頭承諾啦!幾萬蚊丶講得難聽啲咪當俾佢地全家做帛金囉!不過係度講之不過吾想自己澳門人俾佢地呃啫!

• alexleong 2014-2-27 19:32:33

MM同MR....車型同新舊程度都睇得出卦??

• Lebodo 2014-2-27 19:48:09

幾皮  當買個教訓,,,,

• Boston12345678 2014-2-27 19:48:13

alexleong 發表於 2014-2-27 19:32
    MM同MR....車型同新舊程度都睇得出卦??

師兄請睇帖頭兩個字,係"比喻"!!仲有好多車雖然吾同年份但係車款一模一樣㗎

• alexleong 2014-2-27 20:40:09

Boston12345678 發表於 2014-2-27 19:48
    師兄請睇帖頭兩個字,係"比喻"!!仲有好多車雖然吾同年份但係車款一模一樣㗎 ...

所以如果自己唔係咁熟車的話

最好搵個對車有返咁上下認識GE朋友幫幫手
    唔係就好易要交學費

• dreams_again 2014-2-27 22:46:39

買新車唔洗煩

• RacingkingR4e 2014-2-28 02:33:14

我老友前兩年係佢度買左部二手車哥時架車係2年多D~ 價錢仲比市價平 我朋友話識個老細個好朋友~講個信字.. ........跟住比錢買車走人
    點知渣左唔夠一個月即係狂壞~ 著引擎燈....自動波轉唔到波~    跟住比返佢CHECK   佢話唔整車~ 介紹左去第二間度整~講明唔收錢...點知間車行照收.....要收1500蚊   我F話算~希望小問題唔好再壞
    整返行左唔夠一星期~又同一問題   跟住去左第二間整....車行話架車游過水~沒得整.....要換好多野先整得好~仲最多包8成得 跟住唔整
    去比返佢收......佢唔收~  搞左幾日~都係唔收..........這間我打死都唔會去  名就唔開~絕對真人真事.....

• 李+x 2014-2-28 12:02:48

公開間車行名,等少D人中蕉啦

• Hennessyvsop 2014-2-28 13:07:14

真系買新好過,上年多左好多水浸車

• Boston12345678 2014-2-28 14:44:11

李+x 發表於 2014-2-28 12:02
    公開間車行名,等少D人中蕉啦

師兄、其實講到好白㗎啦、媽閣聖瑪沙利羅學校對面間恆字頭車行!