我的收藏
版主
申請
開區
申請

黑店、媽閣恆x車行

• zzh 2014-2-28 19:36:28

買二手車真系要好小心.

• Karsam4891 2014-3-1 12:47:37

本想想去恒x試下架車,聽你咁講都係諗一諗。

• justice@@ 2014-3-2 00:20:39

仲有一間係紅街市對面的X龍 都係釣水魚的 我約個佢睇二手車 我問係咪頂班 佢話係
    開出嚟 係低班 但車價就頂班車的價 搵水魚 好在我都成日睇車的 無比佢騙到 以後唔會諗幫襯佢

• tetsuwan 2014-3-3 10:39:04

樓主, 你開呢個新ACC黎講一D人地鋪頭既不是,很難令人不聯想係同行惡意中傷喎...
    (利申:我冇在呢間車行買過車,所以唔知佢地咩料)

• Boston12345678 2014-3-3 20:32:27

tetsuwan 發表於 2014-3-3 10:39
    樓主, 你開呢個新ACC黎講一D人地鋪頭既不是,很難令人不聯想係同行惡意中傷喎...
    (利申:我冇在呢間車行買過 ...

師兄、雖然我係新acc,但係不代表我中傷人地、我本身都係受害者!!如果師兄覺得本人講野不可信、可以當本人係度吹水亂gam講野!但係本人所講嘅經曆係真人真事!

• leeken67 2014-3-4 16:13:02

我都有係呢間黑店奶過野,同佢出左部車(第一部),點知係入水GE,到我去整車時個師傅講我先知,仲要上手有好多牛肉乾無交。雖然係唔洗我交反。但我上去問D語氣態度真係好有問題,未俾錢前就好聲好氣,出車前就話咩都無問題,話架車點FIT
    俾錢後有問題想上去問下,反而轉頭凶反我轉頭。
    我發誓以後唔會再去呢間野,仲會幫佢好好宣傳下佢D"好野"。
    各位BROTHER信唔信由得你,唔通你係都要俾人搵笨,我唔俾你去咩。地址就係媽閣恆X車行。
    真人真事 信唔信由得你,唔信的話奶左野唔好怨人。

• thematrix 2014-3-4 23:31:40

係戈求睇過次車, 佢話咩都無問題, 試完車打算比錢, 睇多眼發覺水箱係溜水 =.=

• tetsuwan 2014-3-5 10:11:19

Boston12345678 發表於 2014-3-3 20:32
    師兄、雖然我係新acc,但係不代表我中傷人地、我本身都係受害者!!如果師兄覺得本人講野不可信、可以當本人 ...

我只係話易令人"聯想""懷疑"啫,我冇話你講大話。唔使咁大反應!
    不過樓主應該知道網上打廣告,中傷,一般都好易被人聯想為商業行為。
    如果樓主真係覺得該店鋪有問題,係咪應該從法律途徑索償, 或者聯系消費者委員會??

• 為生活 2014-3-5 11:50:50

買二手車其實不嬲都要極小心,浸少少其實就好難睇, 大浸就一望就知, 就算架車睇落試埋無咩事,但比人渣過撞過整返有時真係未必睇到.太多車行一條龍做埋洗車整車,洗好汁返先拿黎賣都唔少. 再者,轉左名好難講啦, 就算話比車行睇有時都未必咁有心O即起慢慢同你望啦~

• shazhu123 2014-3-6 12:37:32

唔系掛,,
    戈間車行,我朋友開ge
    估唔到系d甘ge人

• Boston12345678 2014-3-6 20:38:30

shazhu123 發表於 2014-3-6 12:37
    唔系掛,,
    戈間車行,我朋友開ge
    估唔到系d甘ge人

師兄、如果你同佢好熟ge話同佢講聲做生意做到gam陰質、報應吾報落佢度、老婆仔女好易有報應㗎!根本就吾係做生意、係呃生意!

• shazhu123 2014-3-7 08:16:07

Boston12345678 發表於 2014-3-6 20:38
    師兄、如果你同佢好熟ge話同佢講聲做生意做到gam陰質、報應吾報落佢度、老婆仔女好易有報應㗎!根本就吾 ...

我系女仔黎ge

• rrhino1268 2014-3-8 18:14:10

本來打算去睇下..見到咁多ching 都中招...都係不去了..

• Snslcm 2014-3-9 23:37:05

唉, 為左搵多少少錢而要咁樣博大霧, 上得山多實奶野, 要佢中一次招先得到教訓......
    不過都係一句, 睇二手車最好睇多幾間, 睇的時候最好有熟悉車的人士幫幫眼, 否則當水魚任人魚肉

• cedricfkt 2014-3-19 01:17:27

哥班人放車比佢哥時又話你駕車好難有人要,又話如果收都唔高,甚至唔收,到最後話影副相,遲少少覆你價錢,但遲少少等於冇回頭,自問駕車中規中矩,收又古惑,買又古惑......到最後令願平D放比人都唔益哥班人。