我的收藏
版主
申請
開區
申請

• DAIJJ 2014-5-1 00:30:02

ak470078 發表於 2014-5-1 00:18
    超人果間我未試過中招~個老闆娘幾好人既~不過都聽過唔小野

唔係阿下 我仲向佢地度訂左野  因為見D價錢都幾有優勢咁

• KALVINWONG 2014-5-1 00:44:32

ak470078 發表於 2014-5-1 00:28
    本人平時無聊都鐘意行下玩具店~先講好既
    以上係本人覺得幾好既
    利X達

師兄, 你PM 問我D 野, 同你E+ 講出黎D 野. 我5系好想答你LO~

• DAIJJ 2014-5-1 01:38:30

良唔良心價 另一回事  試問有邊個老闆要交鋪租 仲會賣平野...

• Nathank 2014-5-1 02:42:51

恆X算係咁嫁啦`不過永遠都唔會要最低價,睇你肯唔肯搏佢插水,最睇唔過眼係訂左貨到左要加價,點都講唔過去,玩具訂左就訂左唔會加價,成日HOLD貨,有心想買便野真係去HK打個轉包你汁到,

• pcone 2014-5-1 12:32:33

黑店吾清楚, 良心實體店就推介泉碧入面間萬事屋, 雖然吾系樣樣都平過出面
    我自己系個度買左好多野都價都好抵。而且老闆都系年輕人, 心血來潮就比個特惠價, 平到我時都擔心系高仿
    所以我覺得佢系分享玩具愛好多過做生意。 居然有次個價仲平過HK間福利
    講到缺點方面, 就系預訂價一般都比其它店貴十幾,二十(我一般都對比3-4間店個預訂價)
    Facebook:   http://www.facebook.com/lamshop
    如果非實體店, Toy's hunter個價都吾錯, 不過其實好多間個預訂價都差吾多,都系差20-30蚊
    只系佢有貨多出黎都照預訂價出, 無學出面發水 - good~~~

以上都系個人經驗, 人窮唯有貨比三家。

• chem 2014-5-1 13:01:16

KX我未去過預訂,因為個價同出面果D有D距離(人窮冇計),所以預訂果部份我就冇資格講啦,
    不過KX有時都可以幫手搵D市面難搵甚至搵唔到GE野,咁呢方面貴少少都心安理得GE
    畢竟人地都係幫你搵到心頭好,呢方面我BUY KX
    平價實體店就來來去去都係果幾間,利X,恆X,玩具X國...
    不過我識一D網店GE服務都唔錯,而且人地價格比上面果幾間實體店平,不過就冇左同老闆傾計GE額外服務,淨係得買賣
    至於黑店方面可能我人品好未遇到,不過我成日係度買賣2手玩具,2手玩具方面就真係要小心D,周不時見到D冇良心GE人賣D唔完整GE野,我都中過招

• nelnel909 2014-5-1 16:12:47

我香港過來做野, 成日對比港澳價, 澳門好多食水超深! 雖然貴, 但係澳門, 玩具X國真係算最低!
    我都係呢1年先開始集玩具, 有時計計下, 如果一次過買幾件, 果D差價, 真係可以夠買張船飛來回, 去油麻地&旺角慢慢揀!  
    油麻地果間商場, 有幾間都好進取, 好多新貨都可以平澳門好多,
    最鍾意係行2樓, 有間專賣懷舊野, 特別是90年代魔神英雄傳2, 老闆間唔中都搵到貨番來,
    係澳門, 更本冇人做遠古玩具, 間間都做新貨, 係得中星有2間會見到D二手野

• ak470078 2014-5-1 18:11:37

KALVINWONG 發表於 2014-5-1 00:44
    師兄, 你PM 問我D 野, 同你E+ 講出黎D 野. 我5系好想答你LO~

我PM問你因為我都有係唔知係咪你所講個間到訂野,所以我先問下你,唔洗咁激動

• paco888 2014-5-1 18:49:14

一講間K字頭  訂野講明幾多就幾多     但到貨就話勁CUT單  一係話日元高  一係就運費貴  甘就加幾十蚊   但明明成街都係貨   好啦 自己食得多貨   過幾日就做特價   我唔介意訂貴  但訂左加價  再現貨賣平  就真係令人好不爽   尼D咪識做生意囉   
    同埋成日係FB到串D客    = =    比錢仲要受你氣   wtf   

• ak470078 2014-5-1 22:04:03

各位師兄,提提大家唔好開全名同埋唔好講大概位置。
    本人亦都有不愉快既經歷,首先某玩具店內部溝通有問題。錢我唔介意比,貴啲又好咩都好,但派貨時真係好混亂,價錢可以有幾個價,可以係 40 同50。我朋友問佢佢話40 佢答我亦都係40 我落到去又變左50 ?到底係我醜樣定點???其實幾廿蚊我都唔係好介意不過佢地有內部冇溝通?我再問佢下次到貨時候既程序係點佢又唔理。。因為我唔想同樣既事發生多次,我諗到左下次派貨又係要我自己留意。。。。。其實買玩具最緊要開心,幾多錢唔係問題,只要覺得值得,不過我就唔想買件玩具都要擔心派唔派到自己。同埋見晒街又未有通知。。咁既心情真係唔好受。。。因為我亦都係好小係澳門店訂野,我都唔知自己有冇簡錯。至於邊間我唔會開名,因為明白可能係我自己問題,同埋搵食既野。大家明白既

• wewewawa20 2014-5-1 22:51:34

DAIJJ 發表於 2014-5-1 00:30
    唔係阿下 我仲向佢地度訂左野  因為見D價錢都幾有優勢咁

你自己諗....如果有就真係好彩...
    佢成日話比人走左數,所以比唔到人...
    又話批發比唔夠數佢...等等
    一次可以接受...不過到第二次第三次....
    試問點可以再係果到訂野,一D誠信都無~
    一見到好SELL就成日自己HOLD起曬D貨,退返D訂金比你
    講LE樣講果樣,一味推卸
    你最好唔好係果度訂野LA

• DAIJJ 2014-5-1 23:05:12

wewewawa20 發表於 2014-5-1 22:51
    你自己諗....如果有就真係好彩...
    佢成日話比人走左數,所以比唔到人...
    又話批發比唔夠數佢...等等

我訂個隻 係MB   ..估計好多人訂
    我諗有可能唔夠貨派到我 SAD...食現貨好貴GA MB...上次隻命運中過招

• ak470078 2014-5-2 00:33:32

DAIJJ 發表於 2014-5-1 23:05
    我訂個隻 係MB   ..估計好多人訂
    我諗有可能唔夠貨派到我 SAD...食現貨好貴GA MB...上次隻命運中過招 ...

我諗唔會咁黑仔既
    澳門再黑既玩具店,我相信依加都唔會再咁亂黎

• kennysmite2012 2014-5-2 00:37:12

最近出新MB自由看來好多人落手了

• DAIJJ 2014-5-2 00:58:24

ak470078 發表於 2014-5-2 00:33
    我諗唔會咁黑仔既
    澳門再黑既玩具店,我相信依加都唔會再咁亂黎

希望啦 好在暫時都只係向個度訂左一樣野