我的收藏
版主
申請
開區
申請
Lovegood
加入日期:2012-6-21
流動積分:1505
查看 1838 回覆 12
按讚 0 按彈 0

Mebby烚奶樽機,買烘乾,還是冇烘乾功能好呢?

• 單選投票, 共有 17 人參與投票 查看投票參與人
    58.82% (10)
    41.18% (7)
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • Lovegood 2014-5-6 07:02:50

請輸入內容冇用過mebby媽咪,都可投票,其他牌子,你地會揀烘乾還是冇烘乾?

• jessica_lam124 2014-5-6 09:45:17

Babisil 好似幾好甘,不過無烘乾

• joanneim 2014-5-7 10:09:04

jessica_lam124 發表於 2014-5-6 09:45
    Babisil 好似幾好甘,不過無烘乾

這個牌子Babisil烚奶器不好用,我買左用一段時間壞左,保養期內換左,保養期後又要再換,當時係8佰伴買,但之後再用一段時間,個烚奶器蒸到不會停,成個內膽溶左,發出膠臭未。現在用緊nuk,真心唔錯,我不需烘乾功能,因每日都要洗一次奶樽。

• jessica_lam124 2014-5-7 10:47:02

係呀...我見佢4合1有埋暖奶功能以為幾好添,mebby有朋友用緊話好不過有D貴...

• Forgetsomething 2014-5-9 00:34:49

Mebby好用,我都用緊

• Lovegood 2014-5-9 03:46:20

Forgetsomething 發表於 2014-5-9 00:34
    Mebby好用,我都用緊

請問烘乾會比冇烘乾容易壞嗎?

• Forgetsomething 2014-5-9 21:10:16

我又五覺wo,冇烘乾果d個底容易發毛,之前用個部機冇烘乾既個底生綉,嚇到我快d換

• Lovegood 2014-5-9 22:57:06

想問各位,烚奶器你地倒水是水喉水,還是蒸餾水

• pollychg 2014-5-9 23:20:12

水喉水,因為佢會加熱到100度,水喉水得啦

• 小seng 2014-5-19 12:46:32

用蒸餾水原因係防止機內容易有水垢, 水喉水太多雜質, 之前我用水喉水, 要經常用檸檬或醋清洗, 但用蒸餾水就冇呢個問題

• Lovegood 2014-5-23 06:18:16

小seng 發表於 2014-5-19 12:46
    用蒸餾水原因係防止機內容易有水垢, 水喉水太多雜質, 之前我用水喉水, 要經常用檸檬或醋清洗, 但用蒸餾水就 ...

明白-thx

• deedee87 2014-7-15 01:34:12

想問下,Mebby 邊度有得賣啊?帶烘干全過程要几耐啊?大慨幾錢?