我的收藏
版主
申請
開區
申請
畫圈圈
加入日期:2012-7-3
流動積分:144
查看 3929 回覆 11
按讚 0 按彈 0

你有後悔做現在份工嗎

• 返銀行工的你有冇後悔入左銀行做?如果轉工你們會轉咩工?

0 0
  • abc013216 2014-6-19 21:25:07

基本上吾後悔~係辛苦D,起馬學到野,雙休,假期算係咁.人工算吾錯~

• 畫圈圈 2014-6-21 22:55:38

abc013216 發表於 2014-6-19 21:25
    基本上吾後悔~係辛苦D,起馬學到野,雙休,假期算係咁.人工算吾錯~

唉.....如果我唔係有d變態管理層和公司換系統搞到一鍋泡甘,我都可以繼續咬緊牙關丫~~真是好難頂!

• 豆腐哥 2014-6-22 14:50:45

同意,我間都係甘

• 藍海陽光 2014-9-7 07:40:28

自己揀,冇後悔,有前景,會堅持,行行都會出狀元,轉工唔一定更好。但當然,唔啱自己,就另當別論。

• racinghaha 2014-9-16 16:20:02

行行有一本難念的經

• yukiyuki12 2014-9-27 10:08:42

真係好後悔,辛苦到無朋友,朝早8點半出門,夜晚8點半先返到屋企,又要求我地越進修,我想問點有時間去進修,連夜晚食飯同休息既時間都無咁制

• tbone 2014-9-29 18:37:03

畫圈圈 發表於 2014-6-21 22:55
    唉.....如果我唔係有d變態管理層和公司換系統搞到一鍋泡甘,我都可以繼續咬緊牙關丫~~真是好難頂! ...

難道你也是LUSO人仕??真係好辛苦啊

• PraiaMacau 2014-10-27 14:50:08

辛苦但不後悔

• Queenya 2014-10-28 21:01:14

還好吧....但我會再出去做第二份....唔想咁快打死銀行工住先
    因為最主要系想出去上堂都無咩時間
    如果出面都唔岩...就揀番銀行

• jhkvong 2014-11-6 23:16:49

後悔呀,好攰呀,之前份工都無咁灰

• midautumn 2014-11-10 08:52:03

魚唔過塘唔肥, 就算銀行都有多間選擇, 銀行都鬧人荒, 東家唔打打西家

• 新苗理貨煲老藕 2014-11-10 21:59:20

晚上八點四十七分勞動節大馬路裕華大廈11-12座地下C舖企收銀員8150側邊、身材矮細嘅男性勞工上禮拜一收工後表示新苗超市生意差過以前好多。