我的收藏
版主
申請
開區
申請
mcse2k_i
加入日期:2004-8-8
流動積分:8962
查看 9916 回覆 18
按讚 0 按彈 0

德, 日品牌之選

• 見到有師兄係另一討論中, 話雙B其中之一, 尾燈仍用"燈泡", 價錢與用料不成比例, 但另一品牌往往要另加"選項"才有較佳配備, 純以品牌來說, 你會"喜歡"邊個品牌 ? 原因又如何?
    單選投票, 共有 263 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • rosco 2014-8-10 10:27:42

VW 技術先進, 價錢大眾! 肯大膽冒險不惜損失市場的佔有率去嘗試把未成熟的新技術放入新車系中, 因此故障率高, 但我也買了,支持創新, 研發, 新科技精神. 壞車也是一種享受!從中學到唔少野!  打開車頭研究一下線路走勢, 零件, 機械分佈,  簡直是德國藝術品! 正! 且設計不俗!   TSI, DSG, turbo, supercharger, 電子hand brake, auto hold, 電wheel, sensors等 咁Q多複雜技術混合在一起且 價錢合理. 勁!

• kevin411 2014-8-10 12:25:05

Audi 玩既係科技感  BMW 玩既係操縱感 MB係玩舒適感  以上講呢3樣係以三個歐洲車品牌 大部份入門級車黎講 不是拿 RS 對 GT 對S系列

• 賴三 2014-8-11 09:59:37

壞車也是一種享受!
    有呢句冇得輸

• BBHOUHOU 2014-8-11 15:37:24

壞車可接受,但冇零件、冇得整,仲要擺抵一年半載,就真是接受唔倒囉!不如比較吓邊個牌子易壞難整好過!

• rosco 2014-8-11 18:35:43

BBHOUHOU 發表於 2014-8-11 15:37
    壞車可接受,但冇零件、冇得整,仲要擺抵一年半載,就真是接受唔倒囉!不如比較吓邊個牌子易壞難整好過! ...

相信上述所講的德日品牌無你的問題. Volvo, Seat, Chervolet, Skoda, Bently, Alfa Romeo, Fiat, Peugeot, Renault, Ford 可能parts 少D, 識維修d 人少d . 德,日車系基本可以.

• 覺醒 2014-11-19 16:03:25

德國品牌無得揀Porsche?

咁大間廠牌都打漏?

• mcse2k_i 2014-11-19 16:13:32

覺醒 發表於 2014-11-19 16:03
    德國品牌無得揀Porsche?

咁大間廠牌都打漏?

波子唔係人人買得起 ... XD

• fmeng 2014-11-19 16:28:08

通街都係 Benz, Benz 係唔係今年澳門銷量冠軍?

• lala_song 2014-11-25 19:37:26

rosco 發表於 2014-8-10 10:27
    VW 技術先進, 價錢大眾! 肯大膽冒險不惜損失市場的佔有率去嘗試把未成熟的新技術放入新車系中, 因此故障率 ...

''壞車也是一種享受!從中學到唔少野! ''   師兄, 你呢句說話實在係我上CYBERCTM咁多年以黎, 見過最強大的一句話.  我對你开始出現敬仰.

• GT-R 2014-12-7 15:14:24

"壞車也是一種享受" 呢種享受, 我真係無福消受.

• okm2345 2015-1-25 16:35:50

擺明曲線~~~~~

• e30 2015-3-13 10:11:15

VW同Audi係同一集團.

• 覺醒 2015-3-17 12:46:07

e30 發表於 2015-3-13 10:11
    VW同Audi係同一集團.

VW
    AUDI
    保時捷
    林寶堅尼
    賓利
    布加迪