我的收藏
版主
申請
開區
申請
kale0805
加入日期:2014-3-12
流動積分:175
查看 5397 回覆 10
按讚 0 按彈 0

21保安體檢上訴..

• 請問咁多位C兄...
    小弟想問問如果想上訴
    手續係點做...
    同埋上訴受理成功率大嗎??

0 0
  • kelvin111 2014-11-24 00:43:40

上訴是可以的...問題係你要有充份GE理由
    上訴機會大不大...我可以話你知..渺茫...如果個個都抱住吾會格而去上訴咁仲得了GE!
    下屆努力啦...考政府工真係好講運氣的

• nam520 2014-11-24 12:05:32

如果你真係覺得自己得你去上訴吧.
    但你要有心理準備你將來總考吾考?

• 卍k卍 2014-12-11 01:58:06

我試過上訴,要去保安事務局招聘科同個madam講,當時要我寫一封便函比委員會主席,講明理由同提交體檢正常證明,我問佢幾時有通知得吾得,佢話一兩個禮拜左右,但最後都無通知我⋯好彩最後錄取名單有我,上訴成功!

• 3cm 2014-12-11 10:44:22

卍k卍 發表於 2014-12-11 01:58
    我試過上訴,要去保安事務局招聘科同個madam講,當時要我寫一封便函比委員會主席,講明理由同提交體檢正常 ...

恭喜曬

• kurtming 2014-12-11 15:39:06

我試過上訴,要去保安事務局招聘科同個madam講,當時要我寫一封便函比委員會主席,講明理由同提交體檢正常 ...

請問你係去邊CHECK番體檢係正常?

• lovelovemacao 2014-12-11 18:49:01

如果宜家先黎上訴會吾會遲?好似下星期就公布最後名單啦

• JASJASRAY 2014-12-11 20:30:38

lovelovemacao 發表於 2014-12-11 18:49
    如果宜家先黎上訴會吾會遲?好似下星期就公布最後名單啦

要去法院上訴~體檢公報一個月內~但唔知有沒用

• tsunami2012 2014-12-11 23:38:06

即管去上訴,唔需要睇到咁緊,考唔考到有時要講點運氣

• philipkou 2017-10-11 16:43:10

想知你當時上訴理由係咩? THX

• 308237033 2018-8-14 11:41:43

你的體檢正常證明係邊度寫的?