我的收藏
版主
申請
開區
申請

如果你間屋滲漏水廿幾年, 你會怎樣?

• 薑花 2015-9-1 11:18:32

華人牙膏 發表於 2015-9-1 01:18
    如果你瞓覺流口水廿幾年, 你會怎樣?

1. 去睇醫生.
    2. 留意你的飲食習慣.

• 魚腩 2015-9-1 11:30:15

薑花 發表於 2015-9-1 11:18
    1. 去睇醫生.
    2. 留意你的飲食習慣.

如果薑花見到靚仔流足廿年口水又會點?!

• Boooma 2015-9-1 11:42:25

好好地一個間屋滲漏水帖又變左口水帖

• 薑花 2015-9-1 12:55:37

Boooma 發表於 2015-9-1 11:42
    好好地一個間屋滲漏水帖又變左口水帖

習以為常?

薑花開什麼主題貼都是一樣, 最後, 也會被"口水"......
    好似係不單止是薑貼~本區的貼~大多數都係會被 "口水"~

• bigmouthdog2.0 2015-9-1 13:39:44

薑花 發表於 2015-9-1 11:17
    1. 請問你不明什麼呢? 請講清楚一些啦!  

2. 薑花就不明為什麼有人有法不依~ 醫療問題更甚~ ...

無論你點做你都會變成公敵. 但係你只係爭取正當利益, 我唔明你點解怕變成公敵, 但係你怕都無用, 你一定會變成公敵, 除非你防棄一切爭取行動.

• 薑花 2015-9-1 14:12:01

bigmouthdog2.0 發表於 2015-9-1 13:39
    無論你點做你都會變成公敵. 但係你只係爭取正當利益, 我唔明你點解怕變成公敵, 但係你怕都無用, 你一定會 ...

呢個世界好現實~ "沒有免費的午餐" ......   

如果我放棄追究, 那麼, 我可以瞓天橋底嗎??

為何你不諗一諗, 我以例外情況申請租住社屋, 但十次被駁回呀??

為何你不先考慮執法部門如何處理事件?

反而問我會變成公敵的問題呀??

• 薑花 2015-9-1 14:40:00

魚腩 發表於 2015-9-1 11:30
    如果薑花見到靚仔流足廿年口水又會點?!

平常事!

特別是靚仔小孩子! 我真係會記住佢個樣暨!

• 薑花 2015-9-1 14:41:23

afonsorua 發表於 2015-9-1 09:17
    "情人還情人 數目要千人"

情人無數......   

• 薑花 2015-9-1 16:12:41

推返個貼上去先出街~  

• 華人牙膏 2015-9-1 16:25:37

著返條褲上去先出街~

• Boooma 2015-9-1 18:09:42

拉返條褲鏈上去先出街~

• 薑花 2015-9-1 22:47:42

華人牙膏 發表於 2015-9-1 16:25
    著返條褲上去先出街~

頭先準備換返條長褲出街掉垃圾, 咁啱有電話入~
    收線之後, 就起身出門~ 噫~膝頭咁凍暨~
    哦~ 條長褲放在張椅背度~  
    仍然係穿著短運動褲~!

• bigmouthdog2.0 2015-9-1 23:56:42

薑花 發表於 2015-9-1 14:12
    呢個世界好現實~ "沒有免費的午餐" ......   

如果我放棄追究, 那麼, 我可以瞓天橋底嗎?? ::無耐: ...

我真係無辦法同你溝通, 我從來無叫你放棄追究......

得罪講句, 你將帖不斷頂上來既目的係咩呢? 可以起咩作用?  如果唔係吹水, 唔通頂俾法官睇?

• 薑花 2015-9-2 01:34:29

bigmouthdog2.0 發表於 2015-9-1 23:56
    我真係無辦法同你溝通, 我從來無叫你放棄追究......

得罪講句, 你將帖不斷頂上來既目的係咩呢? 可以起咩 ...

1. 你上一個貼是這樣說的:
    “無論你點做你都會變成公敵. 但係你只係爭取正當利益, 我唔明你點解怕變成公敵, 但係你怕都無用,
    你一定會變成公敵, 除非你防棄一切爭取行動.”

2. 我在第24貼, 有這樣說:
    “ 我現在貼出來公告於各位, 係擔心累及其他天台屋的業主......
         如果我不說清楚原因, 我是迫於無奈才對簿公堂......
         到時, 我會被 "公敵" ...... “

3. 我出這個題貼, 除了藉此向同大廈的其他百多戶人解釋為何要對簿公堂之外, 也想告知政府一個部門的官員, 因為他們自1995年開始, 未曾間斷地幫助我, 而他們只是從文書上知道我的概況, 不知實際情況, 即是未見過相片……
    亦想藉此貼, 讓到時出庭作證言的人, 知道大概情況……
    並不是要在此給法官睇, 因為我已經向法官呈遞了光碟和相片……呢度的相, 都係從光碟內的影片中拮取出來的, ......

• afonsorua 2015-9-2 04:44:47

華人牙膏 發表於 2015-9-1 16:25
    著返條褲上去先出街~

隨返條褲下去先致況屁~