我的收藏
版主
申請
開區
申請
SerL
加入日期:2014-6-13
流動積分:6847
查看 4257 回覆 8
按讚 0 按彈 0

危疾保險比較!

• 想請問 美國萬通嘅首選危疾保好 定 宏利嘅活耀人生危疾保好??

0 0
  • rzq 2018-4-10 21:26:38

我買左萬通!你打算買多大保額?

• SerL 2018-4-10 21:58:28

rzq 發表於 2018-4-10 21:26

我打算買50萬左右
    但唔知邊間好
    想比較下兩間嘅優與缺

• Nanari 2018-4-17 15:45:35

你好, 我是AXA安盛的理財顧問.

其實每間公司計劃都有自己的優點, 建議你直接約Agent聽下佢地解釋, 順便了解下邊個agent會專業點/ 售後服務好點, 幫你長期跟張單哦~~

------
    買危疾, 我個人比較建議, 睇返自己有屋企人有無病史, 好似我自己屋企人都有糖尿病, 被截肢等的, 我就着重, 睇返個項保障先.

另外, 就要留意返, 早期危疾的保障, 夠不夠.

我地公司4月25日前危疾保, 優惠最高可以買100萬保額送100萬, 如果有興趣了解埋我地公司計劃啱不啱你, 歡迎wechat: sarahkkkkk約見.^^

• chanzzz4148 2018-4-20 19:09:05

宏利

• QRCODE 2018-4-26 13:41:06

首選危疾保賠(賠最多300%)同活耀人生危疾保(賠最多500%)比較, 就活耀人生危疾保好。

首選健康多重保(賠最多700%)就仲好。
    反正危疾間間差不多,睇價錢同包咩病為首要

• dimama 2019-1-5 15:38:55

個人見解,買保障類要看的是易不易賠,而不是保障額有多大, 比如你買危疾, 應該關注有多少早期疾病能賠, 當然價錢你也要考慮, 未期疾病賠一次已經得返半條命, 邊度仲有後面個幾次, 所以700%到底能不能用到, 要自己想一想, 本人FWD富衛保險顧問, 有需要了解可致電/微信:66721176

• charitylife 2019-1-11 00:06:38

我有幾間公司比較資料,如果有興趣知,我inbox你~

• Jessica520 2020-6-10 15:04:30

rzq 發表於 2018-4-10 21:26

我都係,選了幾間,最後選萬通。。日後唔要份單,可以取回所有保費,唔扣之前賠過的錢,挺好。其它公司無呢一樣