我的收藏
版主
申請
開區
申請
Chrysalids
加入日期:2017-7-25
流動積分:3832
查看 8647 回覆 9
按讚 0 按彈 0

有體驗未來能力?!

• 我有時候訓覺發夢嘅時候,

會夢到一啲斷斷續續,身在其中嘅片段。

感覺好真實,之後會突然間醒咗,

聽到自己個心跳得好快。

最近一次係夢到自己在某間酒樓裏面嘅一間房間內,

面向住一部電視機,

飯枱上有兩個類似蛋糕嘅物體,好矇。

我伸手想摸蛋糕時就突然間醒咗,原來係發夢。

之後過咗一陣子,我被邀請去某位長輩嘅壽辰。

跟住就發生我夢見過嘅嘢,所有嘅感覺都好熟悉,亦好詭異。

唔知大家有無曾經試過我呢種體驗呢?

0 0
  • 本人 2019-7-3 18:26:18
    推薦

試過有夢到既野,之後有發生同夢境相似,有問過高人,說深夜三點至清晨的夢有一些是預境,但不是全部都是,通常會出現在一些第六感較強的人。

• macaupeople2013 2018-11-13 17:27:23

Deja vu

• 阿奇哥 2019-7-2 16:57:11

下次你夢三個六合彩號碼比我啦! 其餘的由我去夢.

• s160331234 2020-7-17 15:48:05

試過幾次 夢完 之後發生左同夢ge一樣

• Chrysalids 2020-7-20 09:22:26

s160331234 發表於 2020-7-17 15:48
    試過幾次 夢完 之後發生左同夢ge一樣

就係呢種感覺!

時不時都會有呢種感覺。

• 阿奇哥 2020-9-28 19:45:42

近10年來, 我經常都會夢見在以前的路環迷路(漁村,山路, 夢見有路通去橫琴),但没有体会未來超能力.

• Chrysalids 2020-10-6 10:03:44

阿奇哥 發表於 2020-9-28 19:45
    近10年來, 我經常都會夢見在以前的路環迷路(漁村,山路, 夢見有路通去橫琴),但没有体会未來超能力. ...

我諗你呢種情況應該係回憶過去。

我有時都會發夢到自己讀中學嘅時候,

尤其是係瘀嘢特別記得

• 阿奇哥 2020-10-6 16:58:56

Chrysalids 發表於 2020-10-6 10:03
    我諗你呢種情況應該係回憶過去。

我有時都會發夢到自己讀中學嘅時候,

我都係, 有時都會發夢到自己讀中學嘅時候,又會回到童年時的舊居.

• angus19273 2021-12-12 22:22:36

可以研究病理學