我的收藏
版主
申請
開區
申請
極動感
加入日期:2008-10-29
流動積分:2392
查看 21702 回覆 7
按讚 1 按彈 0

【星爸爸教您選購小米電視】資深米粉手把手教您注意事項、各型號差異,免掉坑! ...

• 本期編輯為老伴星爸,雙11快到,大家是否與星爸爸一樣近日不斷把心水貨品放進購物車呢?家父電視早前壞了,正好在這光棍日選購一台電視孝敬父親。作為忠實米粉的星爸,數年前已網購過小米電視,用後覺得畫質、價格等都相當不錯,但因屬國內版,某些功能於港澳是失效的,星爸為免再有讀者掉坑,在此整理心得並逐一教你如何選購。為何選購小米電視?因性價比高,小米以低廉售價提供相對高質量與高效能的電視產品,市場中難以找到第二品牌。2018年雙十一期間,以小米32吋電視為例,以人民幣799開售,實在便宜得驚人,當然市場不乏更低價產品,但相比小米產品的質量便太符合國情了。而且呎吋越大...
    來源︰https://lifemag.cyberctm.com/zh_TW/blog/jomacau/7324

1 0
  • FIREBIRD 2019-2-20 23:20:17

資料非常有用小米電視喺澳門睇高清電視除咗可以麗音(係咪最多可以揀兩個聲道因為無線新聞台有時會有三個聲道選擇)之外,無線明珠台字幕可唔可以揀英文或者中文

• king969 2019-2-21 10:40:38

好清楚, 可以放心買了, 多謝分享

• FIREBIRD 2019-2-21 11:31:19

king969 發表於 2019-2-21 10:40
    好清楚, 可以放心買了, 多謝分享

OK. 我2017 喺大陸買咗星寶45吋電視 ,本來淨係冇字幕點知update咗個軟件之後就冇左麗音同埋開機廣告都出埋嚟.所以依家喺大陸買機又好大戒心.不過價錢平有啲嘢都要妥協

• king969 2019-2-21 14:12:37

FIREBIRD 發表於 2019-2-21 11:31
    OK. 我2017 喺大陸買咗星寶45吋電視 ,本來淨係冇字幕點知update咗個軟件之後就冇左麗音同埋開機廣告都出 ...

大陸聲寶?

• FIREBIRD 2019-2-21 22:46:46

SHARP畀郭台銘買咗依家都係大陸做, 但說明書話個mon係日本做嘅. 老實講我買呢部電視係信佢咁多年嘅公司牌子.但呢部電視(LCD-45T45A)無論操作軟件各方面都唔合格非常之失望

• FIREBIRD 2019-2-21 22:53:26

FIREBIRD 發表於 2019-2-21 22:46
    SHARP畀郭台銘買咗依家都係大陸做, 但說明書話個mon係日本做嘅. 老實講我買呢部電視係信佢咁多年嘅公司牌 ...

我喺大陸同澳門小米專門店睇過啲電視但係都冇插天線所以試唔到麗音同埋字幕.我懷疑佢嘅電視係做唔到呢個呢兩個functions. 依家經你嘅介紹我就會等電視壞咗之後就即買. THANKS

• jasonieng 2019-11-29 00:57:07

唔知redmi系統(40/70吋)可以完美睇到香港高清台嗎?