我的收藏
版主
申請
開區
申請
NIC23
加入日期:2010-7-20
流動積分:1442
查看 583 回覆 10
按讚 0 按彈 0

我很好 可惜你不愛我

• Mr. Leong:

9個月,但你從未了解過我。

到最後你對我說:你很好,可惜話太難聽。

我百般無奈。我明白要結束的時候,出現莫須有的罪名也屬正常。

自問是個火爆的人,但我對你從未亂發過脾氣。

對你千依百順,忍受你的脾氣。沒有令你丟臉。

朋友聽過我們的故事後,都一定會問我:那個真的是你嗎?跟平常的你完全是兩個人啊!

只要我有能力,都會盡力滿足你想要的。

可惜,你從沒體諒我,沒考慮過我亦會有難處。

一直以來我很努力,希望令你的生活變好。

可惜,你有珍惜過嗎?你明白嗎?我的努力都白費了。

你說你有感動過、愛過我。我猜或許只是一時的感動,一時的錯覺吧?

9個月來,你有多愛我,我感受到的,騙不了我。

你經常說你家人對你不好;也許,他們亦有不好的地方,但你有反省過自己的態度嗎?

和你相處的日子,了解到你是個要臉的,脾氣大的男生。

你說過的承諾,又有多少能兌現得到?我抱著不大的奢望一直在等。

兌現不了的承諾全都是廢話。你,說過太多謊言。

多謝你令我學懂很多事情,令我明白我一直身在福中。

在你之前,我從未如此深愛一個人。

我,愛得太卑微;我所做的都是縱容你。

你,沒有珍惜過;認為我的付出都是應份的。

我很好,可惜你不愛我。

再見,衷心祝福你有好的生活。

-Nic

0 0
  • 一個平凡的人 2019-2-26 12:19:33

我諗當初應該係樓主主動向男仔示愛吧。唔洗怕,下一個一定會比 Mr. Leong 更好。

• NIC23 2019-2-26 16:50:58

謝謝你關心!
    最初發生咗啲事,係我主動關心佢先,不過都係佢示愛。
    哈哈,當然希望下個會更好,不過唔知幾時先出現呢~

• 軒仔哥 2019-2-28 03:13:19

失戀呢樣嘢, 整整下就會慣.

• kymco 2019-7-15 00:28:59

我相信樓主實會搵到個仲加好嘅男士嘅,不過對我嚟講,要搵到個好女仔,要等多68年,有個女仔主動加我微信(我已經無去嗰區一段時間)話搵倚靠、想搵男士發展,可惜嘅係佢未見過面就已經問人借錢(當中包括讀書、爸爸有事等),到約見嗰日就係有籍口唔赴約,最後一次仲離譜,話我侮辱佢,(男士如果同女友一齊共處一室,有時候諗諗性嘅嘢某程度上係好正常),就係咁我覺得佢絕對唔可靠,所以我會繼續自己一個人行感情路,其實女仔搵倚靠對我嚟講無所謂,但係始終見面後再討論發展仲可靠

• NIC23 2019-7-20 20:17:34

kymco 發表於 2019-7-15 00:28
    我相信樓主實會搵到個仲加好嘅男士嘅,不過對我嚟講,要搵到個好女仔,要等多68年,有個女仔主動加我微信( ...

世上真係咩人都有架...你攞個心出嚟,佢當狗肺,只好怪自己唔好彩

你講嘅我都有遇過,你唔借俾佢或者唔順佢意,佢仲鬧返你轉頭,超可怕

好奇問下,點解覺得要搵到好女仔要等多68年呢?

不過我都覺得搵到一個適合嘅人係唔容易的...所以我都不太強求

• kymco 2019-7-21 00:14:16

NIC23 發表於 2019-7-20 20:17
    世上真係咩人都有架...你攞個心出嚟,佢當狗肺,只好怪自己唔好彩

你講嘅我都有遇過,你唔借俾佢或者唔 ...

老實說,如果我用自己頭像,十居其九都係一個:微信開啟朋友驗證,一係就係拉黑,所以我覺得自己根本上係一部棄置車輛

• 阿奇哥 2019-7-21 20:02:41

你两個同病憐.開始過電了.

• NIC23 2019-7-23 15:43:17

kymco 發表於 2019-7-21 00:14
    老實說,如果我用自己頭像,十居其九都係一個:微信開啟朋友驗證,一係就係拉黑,所以我覺得自己根本上係 ...

冇咁誇張吧?其實知道問題所在,可以搵方法改變啫,除非你安於現狀啦

• NIC23 2019-7-23 15:55:14

阿奇哥 發表於 2019-7-21 20:02
    你两個同病憐.開始過電了.

我理解唔到你咩邏輯...?
    大把人有差唔多經歷,討論兩句就叫過電?

• 阿奇哥 2019-7-23 17:16:21

NIC23 發表於 2019-7-23 15:55
    我理解唔到你咩邏輯...?
    大把人有差唔多經歷,討論兩句就叫過電?

比人鬧添! Sorry. 真係衰多口.