我的收藏
版主
申請
開區
申請
kenneth963
加入日期:2011-4-23
流動積分:561
查看 697 回覆 6
按讚 0 按彈 0

想了解PGO電單車,求解答

• 咁多位師兄師姐好,最近留意到Alpha max naked 125cc, 但係發現澳門得一間車行代理,想問下大家點睇?感謝

0 0
  • rance_cn 2019-3-7 16:14:46

本人用左大約一年,覺得優缺點如下:
    優: 引擎加速比較順,行車雜音較少,CBS習慣後會幾好用。原廠配備已唔錯同埋澳門冇咩改裝品可省返改裝費。
    缺: 車身重,較食油,難搬車,naked版如果高個子轉灣手把會頂膝頭(要花時間習慣)。下大雨高底燈製位會入水關不到高燈(我DIY左個蓋檔水)

• kenneth963 2019-3-7 22:42:21

rance_cn 發表於 2019-3-7 16:14
    本人用左大約一年,覺得優缺點如下:
    優: 引擎加速比較順,行車雜音較少,CBS習慣後會幾好用。原廠配備已唔 ...

師兄描述得好詳細,我自己177cm左右,等我去到車行試下上去扭下軚睇下適唔適應到。想再問下師兄以前有冇揸過幾多牌子嘅車(ex:yamaha, kymco)有冇啲咩感覺?

• rance_cn 2019-3-7 23:07:39

對上一架Y牌BWSR, 再對上一架就是K牌JR100.
    大B都很好揸,只是座位高唔係好夠腳長

• kenneth963 2019-3-8 00:24:23

rance_cn 發表於 2019-3-7 23:07
    對上一架Y牌BWSR, 再對上一架就是K牌JR100.
    大B都很好揸,只是座位高唔係好夠腳長 ...

我睇台灣嘅一啲電單車討論區講配件上好似alpha max會比大B好,我想問師兄你覺得澳門嘅代理服務如何?還是你有去其他車廠保養?感謝!

• rance_cn 2019-3-8 09:52:59

因剛才過保養期加上暫時未有野壞,都係返去換油為主,服務冇咩特別。不過下一次我唸會去相熟的車行保養,真係整唔到才回原廠代理

• kenneth963 2019-3-8 13:06:31

rance_cn 發表於 2019-3-8 09:52
    因剛才過保養期加上暫時未有野壞,都係返去換油為主,服務冇咩特別。不過下一次我唸會去相熟的車行保養,真 ...

多謝師兄解答,咁我可以考慮入手
    澳門揸pgo嘅人太少真係好難問到人