我的收藏
版主
申請
開區
申請
Jimmy0519
加入日期:2019-12-10
流動積分:59
查看 2957 回覆 60
按讚 0 按彈 0

29屆保安仔面試

• 大家有無計時入左去幾耐......
    我自己15-20分鐘到 全程問大路野 好似無乜興趣面我咁....  有無師兄分享下

0 0
  • eatbananas 2019-12-23 13:52:10
    推薦

Jimmy0519 發表於 2019-12-21 13:33
    難道29屆嘅投考人全部都唔係靠自己努力去考?全部都係第一次考警察?

按分數黎分先後排名有咩問題 但如 ...

唔公平米唔好考囉,咁简單。

• eatbananas 2019-12-23 14:17:55
    推薦

入到黎做野,有好多野都唔公平,你咁少事都要講。你唔好考入黎好d。

• Jimmy0519 2019-12-21 13:33:21
    推薦

eatbananas 發表於 2019-12-20 09:22
    咁想問你,點樣先為之公平?
    需唔需要追朔番2009年個屆合格不錄取個批人,同今屆情況一樣。
    香港好多人覺 ...

難道29屆嘅投考人全部都唔係靠自己努力去考?全部都係第一次考警察?

按分數黎分先後排名有咩問題 但如果法規可以係優先收番上屆嘅投考人我都吹佢唔漲 都係一樣覺得不公平姐

再講咩叫要唔要去香港幫手遊行?
    人地和理非遊行有哂申請有哂不反對通知書 人地警方都要幫手開路 假設我真係香港人跟足哂規程泥游行有咩問題呢?暴力示威另計啦 唔知你指邊樣 你咁講真係唔知想點

• Jimmy0519 2019-12-14 14:24:34
    推薦

上屆最低平均分果個4.77 如果今屆有高過4.77但因為要收番28屆先而無得入咁就真係唔公平

• Alexhaha 2019-12-12 22:25:28
    推薦

主要係針對我講既野一直問,一直反駁我講既野,後尾自己都開始無咩邏輯XD..

• Jimmy0519 2019-12-25 18:38:14
    推薦

自己覺得唔岩聽就話人發火 話人話你 呢個討論區泥架唔拎泥討論 拎泥做咩 定你想扼殺我嘅言論阿?

仲有想補充番 睇上屆嘅最後排名 筆試成績 7-9分嘅大有人在  唔係你一句 一屆易一屆難就抹殺別人嘅努力

我都祝你前程似錦啦

• Jimmy0519 2019-12-25 15:11:17
    推薦

eatbananas 發表於 2019-12-25 13:44
    好似當初係你自己話人先,你話人就得,火頭係你起先,被人話返你,你條氣又唔順?
    問我係邊屆、係咪已經 ...

你自己碌番上去睇 ,我係話如果出現今屆高分過上屆未被錄取嘅人且入唔到先唔公平。 點睇都係講條法規唔公平啦下話 點樣話到人阿

果陣大家都對條法規眾說紛紜 我唔知條法規點行 我假設左係收番上屆先 咁樣泥討論又話我起哂火?

你所講嘅起哂火係由你果d 前言不對後語嘅留言開始 果頭問人要唔要去香港幫手遊行 人地遊行一定係錯? 之後又叫人跟規矩 。好啦到我反駁番你又一句叫人唔好考 就係咁簡單 。

至於筆試 個官網有哂範圍 考嘅野又唔係無標準答案 自己準備左幾多咪有幾多 咁又唔公平?按你說法 人地法規可能可以一屆易一屆難呢 都係有規有矩

• Jimmy0519 2019-12-23 18:08:36
    推薦

eatbananas 發表於 2019-12-23 14:17
    入到黎做野,有好多野都唔公平,你咁少事都要講。你唔好考入黎好d。

想問下你到底係28屆合格未被錄取嘅投考人定已經做緊警察

咁大反應 應該都係上一屆嘅人 唔怪得你話‘難得’28屆有d人考到合格 講埋d歪理都難得比你考到合格 覺得不公就叫人逃避 叫人走

郁d就話扼殺你嘅努力,法規如果係收你嘅 我係到點講點叫春 佢都係收架啦 定你對自己自信心不足阿

又話入到去做野好多野都不公 咁你又知?你考到啦?考到唔洗咁大反應啦 大家理性討論 你就一句叫人唔好考 邊個扼殺緊邊個都未知 有無發覺自己句句留言都係自打嘴巴?

• eatbananas 2019-12-20 09:22:18
    推薦

Jimmy0519 發表於 2019-12-14 14:24
    上屆最低平均分果個4.77 如果今屆有高過4.77但因為要收番28屆先而無得入咁就真係唔公平  ...

咁想問你,點樣先為之公平?
    需唔需要追朔番2009年個屆合格不錄取個批人,同今屆情況一樣。
    香港好多人覺得唔公平,你需唔需要幫手上街遊行?
    合格個批人都努力完成,成個流程。
    合格入面可能有d考左幾次,難得有機會入去,你就覺得唔公平。
    合格就是合格,跟規例做事,有規有矩,唔係一句唔公平就抹殺别人努力。

• 防不勝防 2019-12-11 13:03:14

15-20分應該好多野講

• Jimmy0519 2019-12-11 13:18:14

好多都係佢問我答 無追問落去....

• 防不勝防 2019-12-11 13:23:21

Jimmy0519 發表於 2019-12-11 13:18
    好多都係佢問我答 無追問落去....

無追問落去先係好Wo...我面試佢淨係追住份CV問我..同問我澳門香港時事...無問任何情景題

• Jimmy0519 2019-12-11 14:08:52

防不勝防 發表於 2019-12-11 13:23
    無追問落去先係好Wo...我面試佢淨係追住份CV問我..同問我澳門香港時事...無問任何情景題 ...

你樓上定樓下面試

• 防不勝防 2019-12-11 14:24:41

Jimmy0519 發表於 2019-12-11 14:08
    你樓上定樓下面試

樓下

• Jimmy0519 2019-12-11 14:52:04

我樓上 無問時事 除左問架構 局長邊個
    其他都係問我嘅野 成個過程一氣呵成 無乜交流咁 就完左

• Andrew971023 2019-12-11 15:31:42

死啦我明天面試好緊張 想問佢會唔會問關於各部門問題 姐係咩廳負責咩工作

• Jimmy0519 2019-12-11 19:07:23

Andrew971023 發表於 2019-12-11 15:31
    死啦我明天面試好緊張 想問佢會唔會問關於各部門問題 姐係咩廳負責咩工作 ...

準備定實無死  等睇下有無d前幾屆成功左嘅師兄入泥分享下

• manpop22 2019-12-11 20:20:14

我今日面樓上 都感覺啲野好大路 又冇情景題 又冇時事題

• 防不勝防 2019-12-11 20:33:43

Andrew971023 發表於 2019-12-11 15:31
    死啦我明天面試好緊張 想問佢會唔會問關於各部門問題 姐係咩廳負責咩工作 ...

一定要背架構個11個廳

• 防不勝防 2019-12-11 20:37:15

manpop22 發表於 2019-12-11 20:20
    我今日面樓上 都感覺啲野好大路 又冇情景題 又冇時事題

我都係,我見上一個人成20分鐘先出黎,我就10分鐘就走得

• manpop22 2019-12-12 02:22:53

防不勝防 發表於 2019-12-11 20:37
    我都係,我見上一個人成20分鐘先出黎,我就10分鐘就走得

我大約12 13分鐘左右,感覺麻麻地

• Andrew971023 2019-12-12 13:51:41

面試十幾分鐘 淨係問個人問題 冇問架構冇問時事 唔知有冇機會 真係聽天由命

• Andrew971023 2019-12-12 13:53:20

答個陣太緊張 佢未問完我就搶住答 好怕會有壞印象