我的收藏
版主
申請
開區
申請
kitkitlove
加入日期:2013-7-5
流動積分:1049
查看 2166 回覆 3
按讚 0 按彈 0

投訴一間態度極端惡劣的美髮鋪

• 樓主的朋友係本澳大學生,路過間鋪(白鴿巢附近的莎莎髮型屋)見門口寫住學生剪髮優惠,就入去出示學生證並詢問是否也在優惠範圍。見店內負責人係一個穿著白色衫的中年女性,坐係其中一張理髮椅子上,目不轉睛地望著桌子上正播放視頻節目的手機。一問,就十分不耐煩咁話,你自己到外面再睇睇d字。朋友出去再望下,入來答:睇左,上面寫的是學生。她更不耐煩了地吼道:“沒有個大字,這還用說嗎!”天哪!冇就冇啦,唔識好好講野咩,正常的服務態度難道不是和氣地說一句“不好意思,您不在優惠的範圍內”咁樣嗎?

朋友對這態度直接有點生氣了,說“你直接話冇咪就得啦”。但接下來更令人吃驚的出現了,女主竟然更不耐煩地趕客了,吼住讓人快點走走走。竟然有做服務行業生意的人咁做,可以做到生意麼?難怪店鋪沒有人,還能得閒地玩手機。之後友人行到隔離一家再問下,店家二話不說,就話優惠,服務態度也沒話說,這就是差距吧。

WeChat 圖片_20200330173846.jpg
    0 0
  • ZzZzZz... 2020-5-20 13:53:37

係呀呢間嘢係好絕㗎
    喺沙欄仔斜路嗰度㗎嘛
    我之前都有出貼講過嗰個剪髮過阿姨態度係幾咁差劣㗎啦~~
    你不如行去下面
    沙欄仔腳嗰個舖頭
    門口裝曬魚缸嗰個呢
    嗰個阿哥個樣係就惡啲
    但係手勢又好態度又好收費又平

• kitkitlove 2020-5-25 12:57:54

ZzZzZz... 發表於 2020-5-20 13:53
    係呀呢間嘢係好絕㗎
    喺沙欄仔斜路嗰度㗎嘛
    我之前都有出貼講過嗰個剪髮過阿姨態度係幾咁差劣㗎啦~~

真係超級差勁的服務

• kitkitlove 2020-9-8 09:15:06

push push push