我的收藏
版主
申請
開區
申請
肢端肥大症
加入日期:2008-5-8
流動積分:878
查看 1226 回覆 10
按讚 0 按彈 0

信譽名門開賣,極度笨柒付款方式

• 首先呎價貴,付款方式仲要咁笨實、一個苹果賣10蚊,正常你出5蚊銀行出5蚊買。衣家係你只需出1蚊就可以食到個苹果,比你食住2年先先、但每年比1蚊租用費,再每年比5毫子賣家,2年后再比3蚊、再問銀行借5蚊,總共都係比左10蚊,但比你租左2年,而且個租金仲要比出面市價貴。
    到底係適合咩人?

0 0
  • hapikmnr1 2020-5-18 23:56:15

傻的呢期先會仲搶住入場

• 小肥豬 2020-5-21 11:36:49

玩法越多越穩笨的~商人的價值觀

• leoleong503 2020-5-22 18:41:45

可能你比較有錢,可以直接上車吧,現在付款方式,對上車的人真心不錯。
    關鍵是不是每人都有能力交首付。

• terry_cheong 2020-5-23 13:05:36

的確有辣有唔辣。我覺得租用費的確離地,但1成首期即入住真的很吸引。我覺得這算是先上車再算的做法。

• Jessica 2020-5-25 13:26:21

我覺得這算是先搶到客再算的做法。

• 肢端肥大症 2020-5-27 23:35:55

4,5樓明顯地產口吻啦。1000萬比1成即100萬就可以上車,講到真係好吸引,真係呃到吾小人、5年後上會,銀行只可借500萬,邊度揾400萬比出黎上車?到時咪又係蝕賣,綜合最近新樓上會情況,全部上吾到會都係蝕賣,真係累死吾少人

• ZzZzZz... 2020-5-31 14:31:28

terry_cheong 發表於 2020-5-23 13:05
    的確有辣有唔辣。我覺得租用費的確離地,但1成首期即入住真的很吸引。我覺得這算是先上車再算的做法。 ...

我以為係想吸引d本身有層舊樓想換新樓的,先住新樓再慢慢賣層舊樓

• leoleong503 2020-6-1 20:00:27

肢端肥大症 發表於 2020-5-27 23:35
    4,5樓明顯地產口吻啦。1000萬比1成即100萬就可以上車,講到真係好吸引,真係呃到吾小人、5年後上會,銀行只 ...

我不是地產,但賣法受歡迎,一定有他的原因。
    我朋友就買入左,按掲500左右,再把旧樓賣了填另500数.
    自已考慮吧.但真心上了車,不用等,

• Jessica520 2020-6-10 14:43:47

ZzZzZz... 發表於 2020-5-31 14:31
    我以為係想吸引d本身有層舊樓想換新樓的,先住新樓再慢慢賣層舊樓

係,岩本身有物業,呢幾年可以把原有單位甩手。。如果無物業,甘樣上車,真的有有地錢先搞得店

• Jessica520 2020-6-10 14:46:17

肢端肥大症 發表於 2020-5-27 23:35
    4,5樓明顯地產口吻啦。1000萬比1成即100萬就可以上車,講到真係好吸引,真係呃到吾小人、5年後上會,銀行只 ...

唔會累死人的,買果個自己都會計過數,如果無能力應付唔到就唔會買。。如真的累得死自己果d,係抵死。。