我的收藏
版主
申請
開區
申請
babamama
加入日期:2007-7-31
流動積分:936
查看 20356 回覆 98
按讚 0 按彈 0

同老爺, 奶奶相處關係

• 見咁多mani 係度講同62, 99關係唔好
    想了解下係咪真係"婆媳關係"不佳

62, 99始終唔係自己父母
    但為左唔好令自己既老公難做
    忍下都要架, "做夾心"人好慘架
    放工返回見到家嘈屋閉, 都唔願返屋企

我自己都做人新抱, 學習包容, 難忍都要包容
    單選投票, 共有 270 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0

評分

查看全部評分

• 傻妹頭仔 2009-1-13 14:38:31

以上我都唔知點CHOOSE...
    結左婚都冇正面講過野..所以我都唔知點講

• tracy_lam 2009-1-13 14:42:18

呢排真係好多呢d 問題wor

• minidora 2009-1-13 14:42:33

我真係同佢地冇辦法相處law...maybe 唔係嫁俾獨生子會好少少掛.....

• petit-nini 2009-1-13 14:49:13

咁多人講呢個話題既

• baby-mo 2009-1-13 14:50:32

我地ge相處關係:表面好似好好咁囉,暗地裡就

• 蚊蚊媽 2009-1-13 15:04:50

回覆 #1 babamama 的帖子

同62 99關係一直都叫ok,62好錫,對我好似女咁,99就會麻煩少少,

佢把口唔係太好,成日講d野都令人好難受,不過62過左身後,我對99都好左,

始終老人家無左個伴會寂寞好多架

• ahtick 2009-1-13 15:10:54

同62好好 . 62好錫我地 ..
    但99 .. 野咩唔會同佢講 ..
    佢買既野我亦唔會唔BB用 ..

• jola 2009-1-13 15:12:15

係唔係呢排近年尾
    可能會有好多chance見面
    so多d呢類的post
    我自問同佢地相處唔係話太好; 又唔係話唔好
    不過我地各自對對方總有不滿(因我自認同我99d性格都幾似; 口直心快兼幾硬頸下)
    如果大家對事的看法一樣就冇問題; 但當對事的看法不一時就會火星撞地球咁啦
    中間隔住個c6; 由c6去調停lor
    但近年我99好似開明左好多, 好多野都睇開左; 比之前易左相處
    有一排唔知係唔係佢太多野做, 又要做家務又要煮飯; 仲要湊埋孫
    個陣佢d脾氣真係幾乞人憎下
    至於我62; 兩個字形容: 小器

• 魚仔仔 2009-1-13 15:37:57

我對二位老人家既評語

62--思想封建,大男人(但係對我冇乜嘢,因為一年都係見幾次,但係佢對我,比對佢個女已經好好多)

99--終日無所事事,吾知係到等乜

• 牛尾湯 2009-1-13 15:39:49

最好嫁個無父無母既最好.

• 魚仔仔 2009-1-13 15:48:01

回覆 #11 牛尾湯 的帖子

最好連兄弟姐妹都無

• 傻妹頭仔 2009-1-13 15:59:08

原帖由 魚仔仔 於 2009-1-13 15:48 發表
    最好連兄弟姐妹都無

有好有既同感呀

• flaiflai 2009-1-13 16:06:38

回覆 #11 牛尾湯 的帖子

完全同意!!

• pui_i 2009-1-13 16:14:11

我同佢地都相處得ok架,我好尊重兩位老人家