我的收藏
版主
申請
開區
申請

打邊爐...你最愛最常去邊間?

• sammychan1027 2009-7-28 20:17:35

• 多利是 2009-8-13 09:29:32

樓主好勁呀, 我宜家先知原來澳門有咁多十下十下既地方.
    good~!!!:s142:

• 乖乖女 2009-8-14 19:49:26

英皇個一人一火鍋之前聽D FD講話好咪~~我就走左試下.......

點知超唔掂~~~叫乜冇乜~~~又漏單......

得幾枱客~但係d待應又扮到好忙...成日行黎行黎扮見唔到你叫佢....

個d所謂ge調味ge醬料....連泰椒都冇...咁o岩見到個廚師問佢,佢先話等陣有

隔離枱仲慘....叫碟豬紅,仲有鱔個D野叫左2次都唔出比佢....

問左佢好多次...d待應先話冇晒wo~~~

隔離枱個2個細路女話......D金菇菜好好味~食金菇菜到好飽....(因為個D係自己出去拎)

全程都係靠食出面拎D蔬菜飽..........

一定唔會有下次 !!!!!

• sam~ 2009-8-15 03:58:43

我投個新場

肥牛火煱

• waiwaiegg 2009-8-16 16:26:28

回覆 #64 sam~ 的帖子

我想問下野食同環境O唔OK呀???

• 夢與想 2009-8-18 00:21:35

乾坤閣...

• aucifer 2009-8-20 17:45:54

我覺得 賈伯樂提督街 金輝舊址嘅肥牛都幾OK吖!
    上個星期我都食咗兩次咯!
    有任食火鍋&燒烤。
    有散點。
    服務一流啊!
    因為老細好熱情,仲要喺成家人齊齊上陣。

• sam~ 2009-8-21 01:32:39

回覆 #65 waiwaiegg 的帖子

OK啊!
    我都幾鐘意d裝潢
    又有魚生歌d

• tommy仔 2009-8-21 01:41:09

回覆 #67 aucifer 的帖子

個老細真係幾熱情!
    我老豆識得個老細
    佢上次都送左幾支啤酒

• 紅豆冰 2009-8-23 00:36:13

有一間係司打口叫寶福軒都唔錯, 雖然就唔係任食嗰隻, 但散點都唔算貴, 因為佢有d一鍋鍋的菜色, 又可以做湯底, 入面又有料食.....若果人多選任食嗰隻都唔係咁化算架.....有時散叫仲著數.

• HaPPyBeRRy^@^~ 2009-8-24 00:46:49

投新記(寶翠)

• 阿吉 2009-8-25 15:17:08

乾坤閣竟然咁高票數?

我想問乾坤閣呢幾年有冇重新裝修呀?我幾年前去食葡菜,坐側邊卡位,食食吓見到佢牆邊地下條坑渠濕濕立立,即時反晒胃以後唔敢再去...

• airis 2009-8-26 22:33:21

自己都成日去食火鍋,都係比較鐘意四季,其他餐廳都唔夠新鮮,都係D冰鮮野,都唔知冰左幾多年,四季係有D貴,不過D野叫新鮮,服務都唔錯

• 域's餅 2009-9-10 21:39:24

回覆 #67 aucifer 的帖子

尋日去左, 問個阿姐咩叫麻棘雙滑係咩, 佢答: "唔知喎" 跟住走左去....

• wingwing2 2009-9-10 23:00:55

我最like去皇朝一樓打bin爐...佢d野夠新鮮...同埋都好多野食...