我的收藏
版主
申請
開區
申請

兩巴司機服務態度有讚有彈

• AMAX 2009-4-7 12:32:38

服務態度兩巴都有好有差喎...但你個選擇都冇尼點...我選邊項好呀...

• TNSS 2009-4-7 22:30:21

某D巴士司機無人性架~
    有次落雨  又拎住遮 又袋咁
    咁岩又冇帶巴士卡 咪要入錢
    入錢可時唔小心跌左2個出黎
    又多人 又黑 睇唔到  係我搵緊哥時
    "成車人等你一個啊"  "唔好意思啊  "  
    一聽到錢入落去GE聲 即開
    差D衝落地 + 扭親腳  :紅牌:
    仲要成日都咁唔好彩遇著呢個司機

• EF013219 2009-4-21 01:02:29

一dd司機,有好有差~
    但係我就比較少坐澳巴~

• hong2008 2009-5-18 20:19:53

今日果個就差d嗱

佢見到我揮手

佢都吾停

車相入面都可以俾我上架

都吾俾

真谷氣

• un_u 2009-5-20 20:07:29

點解唔得只有選(睇結果)呀? :cannothelp:

• 個別事件 2009-5-29 23:46:52

一DD啦,有時有D人未企穩未落車司機就開車,好易夾傷跌傷。

• david505 2009-5-30 15:50:46

巴士司機是一個社會上的工作群體, 吾多吾小都反映到現時本地區道德與專業服務的情況, 近來不小投訴巴士司機開車時無線電話,開快車, 亂Cut線等事件,不過這類現象並不是巴士司機專利的, 其他的行業, 好似零售業,運輸業,......, 私家車司機等都有類似相同行為. 現今澳門人整體公民意識低, 從等候巴士, 亂泊車, 隨意僭建房屋, 佔用土地等自私行為可見得質素如此. 相比鄰埠社會秩序有條, 巴士司機服務有素, 其他行業的服務都有一定水平. 其實我地係咪要自我反醒吓呢, 問題的根本係邊處呢.....

• hong2008 2009-6-24 23:24:15

頭先我坐果部26號車由氹仔過澳門

果部r261簡直吾張乘客當做人

佢張部車系條西環橋上舞黎舞去

好似坐左系大海上嘅艇仔咁

車內乘客都叫救命

你話呀

咁樣嘅司機

真系吾知去邊度揾返黎

搞到我到左澳門嘅第一個站即落車

:紅牌:

• laokonghon2004 2009-6-27 21:50:19

睇黎好平均

• 5260806 2009-6-30 16:44:51

“新F利”D司機態度真系好離譜,充滿怨氣,似乎好唔愿意扎車甘款。。。。搭Break又特登大力,好變態噶

• lin8780 2009-7-8 13:47:47

可能我自己坐澳巴比較多,感覺上澳巴的司機態度比較好同親切,
    而且會顧慮到有時太多人上唔到車就比你從後面上車,遇到一些遊客都會
    好好耐性去話比佢地知邊個站落車咁,
    但係澳巴d車的衞生環境好差就係真既,唉~有好有唔好啦~睇你撞岩邊個司機啦~

• 皮影戲 2009-7-11 17:11:16

原帖由 hong2008 於 2009-6-24 23:24 發表

頭先我坐果部26號車由氹仔過澳門

果部r261簡直吾張乘客當做人

佢張部車系條西環橋上舞黎舞去

好似坐左系大海上嘅艇仔咁

車內乘客都叫救命

你話呀

咁樣嘅司機

真系吾知去邊度揾返黎

搞到我到左 ...

我都有同樣嘅感覺,今日坐26號,駕車都好似你講嘅感覺,是司機嘅問題丫,定是條路嘅問題,定是部車嘅問題呢

• kx168 2013-1-23 12:37:12

十問九吾應!

• jose1057 2013-2-9 08:25:06

投左

• sjsugabee 2013-4-6 16:21:48

有好有唔好,唔可以以片蓋全。其實乘客都有好有唔好啦