我的收藏
版主
申請
開區
申請

各位BB都用邊隻 "尿片"~已更新促銷產品地點

• jolie0722 2009-3-25 13:50:18

回覆 #15 lamlammummy 的帖子

哈...一時時咋...
    因為有時加埋我識藥房D人呀

而且係藥房買尿片都平過超市好多.

• sioyan 2009-3-25 13:54:05

打算用p記,,

• miranda17 2009-3-25 14:28:27

我一家六口仲未找到社團報慶回歸活動,唔知仲有冇威記自助餐+遊船仔+太陽劇團,請大家幫吓手,
    Thank You!

• jolie0722 2009-3-25 14:35:42

下..威記咁好??
    我都係報左旅遊塔咋

• angeliou 2009-3-25 14:45:40

回覆 #18 miranda17 的帖子

有冇咁著數啊, 食自助餐, 又坐船, 又太陽劇團, 得300蚊咋wo

• cat-jack 2009-3-25 14:52:28

原帖由 miranda17 於 2009-3-25 14:28 發表
    我一家六口仲未找到社團報慶回歸活動,唔知仲有冇威記自助餐+遊船仔+太陽劇團,請大家幫吓手,
    Thank You!

點解講講吓尿片講咗呢d?????不過我就係報咗你所講ge活動~

• cat-jack 2009-3-25 14:56:40

我用台版花王~

• baby-mo 2009-3-25 15:02:10

回覆 #22 cat-jack 的帖子

你平時係邊買架???

我見過筷子基泰豐$115,大碼,但唔記得幾片裝..唔知算唔算貴呢???

• cat-jack 2009-3-25 15:06:10

回覆 #23 baby-mo 的帖子

我响氹仔仁輝買~我買開係125蚊63片(大碼)~

但好似話宜家有兩隻包裝~一隻係我講果隻~另一隻係平d但片數少d的~

• kamlou 2009-3-25 15:07:51

用過P記.PETPET同FITTI..
    FITIT最好用.....

• SAN-珊 2009-3-25 15:34:41

丫仔未出世...林住買Pampers 俾佢用...而家來來做緊特價...
    50幾蚊一包....

• jolie0722 2009-3-25 16:10:48

回覆 #26 SAN-珊 的帖子

唔好係來來買,貴好多
    你搵Pampers 姐姐( 66667968 )
    我之前買2包NB初生$90咋,仲有贈品送

• mandycmk 2009-3-25 16:55:06

我用過PAMPER棉柔,超薄,都OK,HUGGIES就對我個囡來講SIZE大少少,而且貼得唔好會好易漏,台版花王買左一包未用,唔俾評論,但好多媽咪都話幾好用,但比日本王台較厚

• 郭家小熊 2009-3-25 17:54:18

初生至s碼用pampas幫寶適(棉柔),幾好用,又唔厚又無漏尿.

M碼用過pampas學步寶寶,pampas輕鬆穿,日版Nepia, Huggies,petpet ,merries.

L碼用過pampas學步寶寶, pampas輕鬆穿,台版Nepia,Huggies, 日版merries, 台版merries

而加用台版Merries.

Pampas 棉柔,尤其nb,真係幾啱用,唔厚唔漏尿(初生時豆豆七lbs),價錢又中等.係我試過咁多尿片兼格埋價的心水之選(top 1)

以好用度排列:Pampas>Merries>Nepia>Huggies>PetPet
    以薄排列:Pampas>Huggies>PetPet>Merries=Nepia
    以價錢便宜排列:PetPet>Huggies>Nepia>Pampas>Merries(同牌子中日版比台版貴)

至於點解而加用貴野,皆因阿豆官活潑非常,換尿片變成打仗,merries有一獨特設計,就係可以背後穿換尿片.對我尼講真係好鬼正.

• 靚靚師奶 2009-3-25 21:20:51

我用MERRIES~日版同台版都有~我都覺得台版而家好O岩我用,因為BB唔肯乖乖訓O係度俾我換片,台版可以從後面包~ 但大部份都係以日版為主~