我的收藏
版主
申請
開區
申請

韓國野邊間好?

• dd123 2009-4-25 00:30:50

原帖由 annie97 於 2009-4-16 10:46 發表
    http://www.foodidea.net/modules/ ... ype=0&op=submit

N年前LI對韓國夫埽就住在我隔離单位, 做包伙食又成日係骑楼淹泡菜, 哥陣味真可怕, 最后顶唔順, 我連楼都賣埋,搬之大吉! 估唔到我搬到凼仔幾年後又见拒地係美景楼下開檔.

• 米之路 2009-4-27 20:47:55

食過兩間韓國野,但感覺都好唔自然,因店內大多是韓國人自己幫襯,感到自己好異族.

• wlio 2009-4-27 22:02:48

筷子基開左間系韓國人開既韓國菜館, 招牌用黑白字寫韓文架,
    近咖哩文轉入去條街, 聽FRD講前幾日試過,都吾錯.....過兩日試完再POST多D 比大家

• 1loveU1314 2009-4-27 23:31:53

我鍾意食石鍋飯同埋個種辣湯 ...

• Batthewchan 2009-4-29 16:41:31

原帖由 lucia_623 於 2009-4-17 01:15 發表
    我去過首爾~~即係皇朝~~~1a巴士對面~~~~

d 野算ok la~~~but 真係好貴~~~兩個人都成七八百蚊落樓~~

無錯, 係好貴~~

但服務質素好, 環境舒服, 這些你也不可不提.

記住, 首爾門口附近是沒有位置的哦,

不似同區的韓式茶餐廳,

• 飛行部落 2009-4-30 17:44:32

韓國野本人就麻麻,只鍾意食石頭鍋飯~
    澳門只試過李家,東大門,大長今,但都覺得一般~

• spider 2009-5-2 14:13:02

比大家提醒左, 叫首爾韓國餐廳
    昨日五一, 好多地方唔係滿座就係唔開, 見到信用卡有張贈券, 有間野有九折, 食韓式燒烤, 試下先, 打電話訂位
    去到, 我地4個人, 見到成間餐廳內都半滿, 應該都唔係拍烏蠅店, 之後侍應同我講, 由於你地有訂位, 所以有飲品送, 仲諗住佢都係送d可樂之類的野, 點知佢話有樂天芒果或士多俾利汁, 每樣兩罐, 唔錯, 好味道, 我個女就開心到暈:shine:
    我地點左自己燒的有人參豬, 羊肉, , 另外燒鰻魚, 石頭鍋飯, 與半隻人參雞, 一共600多元, 由於有贈券, 所以有九折, 盛惠580大元
    樣樣野都幾好味, 自己燒的都好新鮮, 尤其係蝦, 而鰻魚最好係唔怕肥或多幾個人先好叫, 好似有8-10小件, 肥美, 但對於我來講都有d, 最鐘意石頭鍋飯與人參雞, 人參雞我覺得好食過係韓國添, 可能誇張左小小。:s142:
    當中有個小插曲, 話說碟羊肉上枱, 老細走過黎燒, 見到d貨薄左小小, 即刻走入廚房, 切多碟出黎, 話因為第一碟切得太薄, 第二碟送的, 其實你問我我又真係唔識分, 但佢咁做我又真係唔覺得比佢搵老襯。
    服務上, 除左老細, d侍應服務真係唔錯, 上野前後都會禮貌地同你講, 到咁上下又會收野, 仲會問下你有乜需要, 服務可比美好多酒樓或酒店

• Nihonjin 2009-5-11 17:08:21

我buy首爾韓國料理!

都去過李家韓國燒烤館,食物ok,不過果度好細,我唔係太鐘意!仲有冇其他好介紹?

• wlio 2009-5-16 00:30:26

我放假果日去左試筷子基間韓國菜....D 前菜都幾好味, 一出場有六碟.....佢有個二人SET 架,$198-, 我無簡到呀, 想試下散叫....叫左石頭飯,海鮮湯,金菇肥牛鍋, 仲有個吾記得叫咩名, (一共四樣野), 野食都系so far so good la, 試過一次就可以~~

• annie97 2009-5-16 13:25:59

回覆 #24 wlio 的帖子

唔錯wo~~thx~~

• ^^E仔 2009-5-17 14:15:45

淨係食過漢城~

• 黑貓 2009-5-18 23:58:54

回覆 #4 immick 的帖子

請問李家韓國館在哪裡?

• alac211217 2009-5-19 16:02:09

李家在皇朝..貴..環境又唔好..啲野食又唔見得話好好味咁

• samio 2009-5-29 19:54:47

見大家都對阿里朗口評咁好,
    揾日要去試下先 ,
    因為係韓國食過石頭鍋飯好好味 , 但係 "漢城韓國燒烤火鍋" 食唔過 ,
    d味好似唔同 .

• 理sir 2009-5-31 19:17:23

我淨係去過氹仔戈間韓燒, 都OK既!