我的收藏
版主
申請
開區
申請
小滴滴
加入日期:2008-9-25
流動積分:1355
查看 48099 回覆 95
按讚 0 按彈 0

想唔想收到金器?(限女生)

• 唔講金價高企既外在因素...
    其實大家想唔想收到金器?
    單選投票, 共有 914 人參與投票
    您所在的用戶組沒有投票權限
    0 0
  • kuromi 2009-6-8 09:26:53

咩都要啦of course
    心意吖嘛

• pistachio 2009-6-8 10:31:17

梗係想啦~
    我係凡人~

• 小金金 2009-6-8 11:37:44

寧願收現金好過!就算收咗都唔會戴,實在太唔襯d衫啦。

• Time-killer 2009-6-8 12:04:40

因咩事唔想要
    唔鍾意放番出去換錢囉

• sandra218 2009-6-8 12:06:57

梗想喇....都話一生人一次......更係要傳統 D喇....
    不過.....收$都無問題 KA....可以幫補多D MA...

• kuromi 2009-6-8 12:10:21

回覆 #5 Time-killer 的帖子

咪系咯
    傳統野我多多都收呀
    d3可以揾返d紅色呀,深d sharp d既去趁返都好靚架
    吾中意咪賣返出換返鑽石或者表咯

• Vency 2009-6-8 12:21:52

個日有多d金器係身好似好有型架, 都係一生人一次, 唔仲意d款可以換cash,
    一舉二得!

• 貴妃 2009-6-8 13:08:11

梗係想啦!!!還要大大舊金....

• 加利仔 2009-6-8 15:44:41

我都好想收到呀,
    但而家D金要成9750呀,點買呀???!

• dreamhousekkkk 2009-6-8 15:48:53

現金.........夠哂金~~~haha

• 小滴滴 2009-6-8 17:45:48

其實早輪同男友傾緊要唔要叫親戚買金器既問題

佢話而家金價貴...佢話不如叫佢地比cash...當日就戴姨媽姑姐個d金去充撐場面

我自己其實鍾意收金器多d...就算cash比多d我都唔想要

因為我覺得此乃中國傳統寶貴既傳承....應該係女人結婚所獨有既

但佢居然話我迂腐

所以想睇下大家心底裡其實想唔想要呢舊金...

其實最終佢地想送咩都冇所謂既...

但係就唔好去"叫"人地唔好送羅.....

• MartinLeong 2009-6-8 23:08:49

唉~之前睇都係90xx而加去到97xx tim,買定又唔係,升左又唔抵,唉~~

• 西西 2009-6-9 10:48:10

前幾日, 我媽同我講, 女, 好彩你果日都有d 金器充撐下場面, 吾係實比班親戚笑到面黃... (因為我媽話金貴, 折現比我, but佢有借金器我載住先)

• 得意妹1988 2009-6-10 04:31:29

金貴唔貴都好..都一定要有...
    人生一次結婚..唔慳個小小...
    其實金器做嫁妝GE意思...
    係希望個女/比較親GE人...
    第日冇錢時..可以多D野旁身...亦可以賣出...
    而唔係貴..而折現GE意思....
    結婚金器我覺得如果借GE..就唔係咁好LO...

我自己夠晒金器...SO..其實D客人送咩我都唔介意..
    一生人一次...冇必要去介意人地比幾多人情同係咪比金LO..
    咁當然希望D人比多D LA係咪....
    但係又唔會話去介意去執著LO