我的收藏
版主
申請
開區
申請

邊隻沐浴露多人用呀? 請投票

• tom50799 2009-12-28 01:50:26

我用過CHICCO,MUSTELA~~~~

• sallywu 2010-1-17 13:22:27

我係用"愛麗她"沖涼油架喎, 做咩冇呢個選擇既?

• 茹茹媽 2010-1-19 10:54:18

我兩個都用施巴,冬季都會用"愛麗她"沖涼油。

• fernandas 2010-1-19 16:46:33

Seba,Chicco,都用緊,不過覺得好乾,我好想問下各位邊仲沐浴露潤D?

• sallywu 2010-1-20 09:48:18

回覆 #64 fernandas 的帖子

我亞b既皮膚係超乾, 成日甩皮, 醫生叫我用愛麗她沖涼油, 係幾潤

• fernandas 2010-1-26 15:21:56

我地個兩個又系呀,超乾, 成日甩皮,愛麗她沖涼油系邊有得買呀?系唔系當沐浴露用?定系好似BB油甘用?

• sallywu 2010-1-28 10:08:46

回覆 #66 fernandas 的帖子

愛麗她沖涼油係油來, 不過佢唔係好似bb油咁用架, 而係好似沐浴露咁滴兩滴享盆水度同亞b沖涼, 我去鏡湖聽講座果陣, d姑娘教如果室溫有28度以上, 可以除晒亞b既衫, 用沖涼油同佢按摩全身再放落水過一過水都可以, 即係好似推油咁囉, 聽講同bb按摩有助佢肌肉發展定骨骼成長架喎~ 但我未試過, 只係滴落水同佢沖涼, 佢又係乾到甩皮, 連塊面仔都會甩皮架~

好多藥房都有得賣, 我仲做左幾次老襯, 去便民買特別貴過個人, 150ml 裝, 盧九x民$93, 關閘x民$73, 點知我老公同我享渡船街x豐買只係$55... 最頂隱係我買左三盒之後, 同亞b去睇保健, 我話bb皮膚乾, 有同佢用沖涼油洗涼, 個醫生話好沖涼油係岩佢多d, 仲開左張藥單話又比隻沖涼油我試下, 點知都係愛麗她沖涼油, 早知衞生局有得比我就唔買咁多啦~

• mavis326 2010-1-31 22:38:06

聽聞施巴就黎加價啦....

• big 2010-2-5 15:03:39

原帖由 cchybaby 於 2009-12-3 14:23 發表
    如果唔想幫bb(初生開始)每次換片洗pat pat後用爽身粉, 可唔可以改搽chicco的lotion(前兩日去88伴做特價買左), 或者搽阿b哥的lotion? 如果搽阿b哥, 應該買邊支好呢? 佢好似lotion都有2,3隻, 有隻係有紅疹可以搽, 但如 ...

我每次換片後用凡士林!經濟實惠!

• Mic@_@ 2010-2-8 00:07:24

回覆 #38 hannah 的帖子

我個仔而家用緊Arau,因為佢出左世一個月度, 開頭唔知買D乜牌子比佢用,咁就係mamacare 買左Arau比佢用,但發覺佢個身會出疹,唔知用邊隻牌子會有幫助呢(邊度有得買)?一或只用愛麗他好D?

• dolla 2010-2-27 17:50:25

我2個小朋友用緊係藥房買既BABY ACTIVE沐浴露同洗頭水, 個樽係藍色沖涼, 粉紅色洗頭, 有隻鴨仔圖案既, 唔知有無媽咪用緊?

• wingken930 2010-4-24 13:25:18

回覆 #67 sallywu 的帖子

我想問.....愛麗她沖涼油係咪藍色樽架?我今日係黑沙環d藥房問過....個盒係白色,支油樽係藍色既?係咪呢隻呀?

• is_sexy_is 2010-4-25 14:05:56

我用日本個隻~
    粉紅色的~耐唔耐8佰伴會有~35-40一支~
    不過我多數係hk sogo買 25一支~

• lala_song 2010-4-28 14:48:59

Johnson Baby, bb用到大人

• sweetsweetb 2010-5-4 16:38:32

回覆 #49 carson 的帖子

QV 邊度有得買呀?! THX